Üsküdar'da üç öğrenciden ikisi burslu

Üsküdar Üniversitesi’nde üç öğrenciden ikisi burslu.

Üsküdar Üniversitesi’nde üç öğrenciden ikisi burslu.

uskudar_universitesibursDavranış bilimleri ve sağlık alanında uzman ve donanımlı personel yetiştirmeyi hedefleyen Üsküdar Üniversitesi’nde her üç öğrenciden ikisi burslu eğitim görüyor. Öğrenciler yüzde 25 ile yüzde 100 arasında değişen burs olanaklarından yararlanabiliyor. Davranış bilimleri ve sağlık alanında Türkiye’nin ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, öğrencilerine zengin burs olanakları sağlıyor. Üsküdar Üniversitesi’nde her üç öğrenciden ikisi burslu eğitim görüyor. Öğrenciler birinci tercihte yazıp yerleştiklerinde yüzde 25, ikinci tercihte yüzde 15, üçüncü-dördüncü ve beşinci tercihlerinde ise yüzde 10 burs alabiliyor. Ya da ücretli programların ilk 5 tercihinde yazdığı bölüm ve programa yerleşen öğrencilere yüzde 25 burs imkânı sunuluyor. Üsküdar Üniversitesi’nin lisans programlarına ÖSYS sonuçlarına göre, ilk BİN de olup kayıt yaptıran öğrencilere, lisans eğitimi ve başarılarına katkı olarak akademik yıl süresince aylık 500 TL,  TÜBİTAK’ça tespit edilen uluslararası yarışmalarda altın, gümüş ve bronz madalya alan ve ödül aldıkları alandaki tam burslu bölüm ve programlarımıza kayıt yaptıranlara da eğitim-öğretim dönemlerinde aylık 300 TL burs veriliyor. Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yurtlarında yetişen ve ilköğretim döneminde annesiz babasız büyüyen öğrencilere ve şehit-gazi çocuklarına da yüzde 50 indirim sağlanıyor.

SPOR BURSU

Üsküdar Üniversitesi’nin programlarına kayıt yaptıran öğrencilerden milli sporcu belgesini ibraz edenlere yüzde 25, spor dallarından birinde profesyonel liglerde oynayan sporculara yüzde 20, ulusal müsabakalarda ferdi spor dallarında son üç içinde ilk üç dereceye giren sporculara yüzde 15 oranında eğitim-öğretim ücreti indirimi veriliyor.

BİLİM, SANAT, DİN VE KÜLTÜR BURSU Bilim, sanat, din ve kültür alanlarında uluslararası platformda başarı kazanmış öğrencilere eğitim-öğretim ücretinden yüzde 20, ulusal alanda başarı kazanmış öğrencilere eğitim-öğretim ücretinden yüzde 10 indirim sağlanıyor.

Ayrıntılı bilgi için.. //www.uskudar.edu.tr/tr/sayfa/167/burslar-ve-ogrenim-ucreti-burslar

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:02 Temmuz 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.