Üsküdar Üniversitesi One Day International Seminar’da

Üsküdar Üniversitesi, Hindistan’ın Jamia Markaz Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ve Dünyada beyin alanındaki çalışmalar ve gelişmelerin tartışıldığı “Brain Studies, Research and Advancements” konulu Seminere katıldı.

Kerela eyaletinin Calicut şehrinin Jamia Markaz Üniversitesinde yapılan seminere ilgi oldukça yoğundu.

Türkiye’den Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Beyin Hastanesinin, Prof. Dr. Nevzat Tarhan önderliğinde katıldığı One Day İnternational Seminar’da Tarhan, Jamia Markaz desteği ile Türkiye'de de bir Unani Medical College açmak istediklerini belirtti.

Türkiye’nin Beyin Üssü olarak tanınan aynı zamanda davranış bilimleri ve sağlık alanında tematik eğitim modelinin yanında Avrupa’nın 2’nci NPİSTANBUL Beyin Hastanesi uygulama ortağına sahip Üsküdar Üniversitesi, Hindistan’a düzenlenen programda yoğun ilgi gördü.


Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, seminerde ana konuşmacı olarak yer aldı.

Prof. Dr. Tarhan, işbirliğine dikkat çekti

Tarhan, konuşmasında kurumlar arası işbirliği yapmak istediğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Üsküdar Üniversitesi olarak Jamia Markaz ve Unani Medical College ile bilimsel işbirliklerini gerçekleştireceğiz. Jamia Markaz desteği ile Türkiye'de de bir Unani Medical College açmak istiyoruz.”

İki üniversite arasında 2018 yılında imzalanan MOU kapsamında, Nöropsikiyatri ve Yazılım mühendisliği alanlarından Unani Tıp ve Ayurveda tıppı gibi tamamlayıcı tıp alanlarına; tasavvuf programlarından öğrenci değişim programlarına kadar birçok konuda ileriye dönük olarak yapılabilecek çalışmalar taraflarca ele alındı.

Markaz Üniversitesi Rektörü Sheıkh Ebubekir Ahmed fen ve din ilimlerini birlikte okuttukları öğrencilerinin dünyanın birçok üniversitesinde önemli başarılar elde etiklerini, Türkiye’nin özellikle Sağlık ve Davranış bilimleri alanında önemli bir üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi ile ortak organizasyonlar düzenlemekten memnuniyetlerini ve katılımlarından dolayı hocalarımıza şükranlarını ifade etti.

Seminerde Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın yanı sıra Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka ve Üsküdar Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Türker Tekin Ergüzel ve ÜSTÖMER Müdürü Öğretim Görevlisi Selçuk Duman konuşmacı olarak yer aldı.

Seminerin sonunda katılımcılara sertifika verildi. Prof. Dr. Nevzat Tarhan da sertifika veren isimler arasındaydı.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:16 Temmuz 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.