Üsküdar Üniversitesi Öğrenci Konseyi senato üyeleriyle bir araya geldi

Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimin ardından göreve gelen Üsküdar Üniversitesi Öğrenci Konseyi, Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın başkanlık ettiği senato toplantısına katıldı ve okul yönetimiyle tanıştı.

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Faruk Samet Varan’ın başkanlık ettiği Üsküdar Üniversitesi Öğrenci Konseyi 9 üyeden oluşuyor. 2 yıl süreyle çalışmalarını sürdürecek olan konseyde, Medya ve İletişim Sistemleri öğrencisi Büşra Özdoğan başkan yardımcılığı ve İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencisi Büşra Güneş de genel sekreterlik görevini yürütüyor.

Konsey projelerini anlattı

Göreve seçilmiş olmanın heyecanıyla toplantıya katılan konsey yönetimi, senato üyelerine kendini tanıttıktan sonra projelerinden bahsetti ve senato üyelerinden fikirler aldı.
Öncelikli hedeflerinin, öğrencilerin okul yönetimiyle iletişim ve koordinasyonunu geliştirmek, onlar için köprü vazifesi görmek, okuldaki faaliyetlerde daha fazla yer almalarını sağlamak olduğunu belirten öğrenci konseyi, ilerleyen dönemde proje ve çalışmaları çeşitlendirmek istediğini belirtti.

İlk projede sona yaklaşıldı

Seçilir seçilmez kolları sıvayan yeni konsey, Sakarya’nın Akyazı ilçesinde eğitime devam eden Ali Altıparmak Ortaokulu’na bir kütüphane kazandırmanın gururunu yaşıyor. Okulda uzun zamandır ihtiyacı hissedilen kütüphane, konseyin çalışmaları sonucu okula kazandırıldı. Kütüphane fiziki çalışmaların bitmesinin ardından, hayata geçirilecek.

Üsküdar Üniversitesi Öğrenci Konseyi senato üyeleriyle bir araya geldiGönüllü öğrenciler konseye destek oluyor

Konsey yönetimi okulda öğrenim gören tüm öğrencilerin faaliyetlerde yer alması için “Gönüllü Öğrenci Projesi” ni başlattı. Öğrenciler arasındaki iletişimi geliştirme ve sinerji yaratmayı amaçlayan bu projeyle, konsey çalışmalarının daha dikkat çekici hale getirilmesi hedefleniyor.
Öğrenci konsey üyeleri çalışmaları hakkında senatoyu bilgilendirmek için bundan sonraki süreçte senato toplantılarına katılmaya devam edecek.

Konsey seçimlerinin demokratik bir şekilde gerçekleştirildiğini, demokrasi kültürünün yerleşmesinde bu seçimlerin etkili olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, yeni dönemde konsey başkan ve üyelerine başarılar diledi.

 
Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:16 Aralık 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.