Üsküdar Üniversitesi’nde sertifika töreni

Üsküdar Üniversitesi 2.Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı tamamlandı. Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın sadece akredite laboratuvarlara verdiği izinle yapılan 2.Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı, Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesi’nde 25 Ocak 2015- 5 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Üsküdar Üniversitesi’nde sertifika töreniNöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFUAM) ve bünyesinde kurulan Üsküdar Üniversitesi Deneysel Araştırma Birimi (ÜSKÜDAB) tarafından düzenlenen eğitim programı, Prof.Dr. Tayfun Uzbay’ın başkanı olduğu Üsküdar Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu’nun gözetimi ve denetimi altında gerçekleşti.

2.Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı’nda Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Konuk ve Prof. Dr. Tayfun Uzbay’ın da aralarında bulunduğu akademisyenler ders verdi. İki haftalık 80 saatlik programda katılımcılara teorik ve pratik eğitim verildi.

Eğitim programı ile kurs sonunda katılımcıların hayvanlar üzerinde deneysel çalışma yapabilmek için gerekli teorik pratik bilgiyi aktararak etik bilinç ile nitelikli deneysel çalışma yapabilecek bilgi ve beceriyi kazanmaları amaçlandı.

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİM VERİLDİ

İlk hafta teorik, ikinci haftası tamamen pratik uygulamalar şeklinde gerçekleşen eğitim programında adaylar deney hayvanları ile çalışma prensipleri, deneysel hastalık modelleri, etik değerler ve araştırma yöntemleri  gibi konularda teorik ve bizzat kendileri uygulayarak pratik eğitim aldılar.

BAŞARILI OLANLARA SERTİFİKA VERİLDİ

Program sonunda yapılan sınavda başarılı olan adaylar düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar. Kursu başarı ile tamamlayarak sertifikaya sahip olanlar, deney hayvanları üzerinde çalışma yetkisi ve hakkı elde ettiler. Ayrıca deney hayvanlarını içeren projelerde yürütücü ve yardımcı araştırıcı olabilecekler.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:05 Şubat 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.