Üsküdar Üniversitesi, EURIE Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’nde

Üsküdar Üniversitesi, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde 17-19 Şubat 2016 tarihleri arasında düzenlenecek EURIE Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’ne katılacak.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde 17-19 Şubat 2016 tarihleri arasında EURIE Avrasya Yükseköğretim Zirvesi düzenlenecek. Dünyanın en seçkin üniversitelerini, akademisyenlerini, yükseköğretim sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getirecek EURIE Avrasya Yükseköğretim Zirvesi’ne Üsküdar Üniversitesi de katılacak.
Üsküdar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Direktörü Emre Üçsular ve uzmanlardan İsmail Çiftçi,  Üsküdar Üniversitesi standında katılımcılarla buluşacak. Üsküdar Üniversitesi’nin standında “Davranış Bilimleri ve Sağlık” alanındaki bölümler, eğitim fırsatları, mesleki olanakları gibi konularda bilgiler verilecek.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın açılışına katılacağı zirvede Filipinler Yükseköğretim Bakanı Dr. Patricia B. Licuanan ana konuşmacı olarak yer alacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımının beklendiği zirvede EUA (Avrupa Üniversiteler Birliği) Başkanı, UNIMED (Akdeniz Üniversiteler Birliği) Başkanı, NAFSA (Kuzey Amerika Yükseköğretim Derneği) ve EAIE (Avrupa Uluslararası Eğitimciler Derneği)Yönetim Kurulu Üyeleri, Avrupa Komisyonu yetkilileri, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı ve daha birçok seçkin kurum ve kuruluşun üst düzey temsilcileri konuşma yapacak.

Zirve kapsamında 20’nin üzerinde seminer ve panel de gerçekleştirilecek.

Avrasya Üniversiteler Birliği-EURAS- ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu-DEİK- koordinesinde çalışmaları yürütülen fuar ve eşzamanlı panel, seminer, yuvarlak masa toplantıları ile düzenlenecek olan EURIE Uluslararası Avrasya Yükseköğretim Zirvesi ile ükemiz yükseköğretim sektörünü dünyaya tanıtmak, Türkiye’yi bu sektörde bir ‘cazibe merkezi’ haline getirerek gerek akademik işbirliklerini gerekse uluslararası öğrenci sayılarını artırmak amaçlanıyor.

Yükseköğretim camisını global platformlarda en üst seviyelere taşımak için planlanan bu önemli zirve, dünya yükseköğretim sektörünü İstanbul’a taşıyarak ülkemize ve üniversitelerimize benzersiz bir fırsat sunacak.

Zirve kapsamındaki fuarda, aralarında İtalya, Filipinler, Ürdün, Lübnan, Avustralya, İspanya, İngiltere, Almanya ve Hollanda’dan üniversiteler, İran, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan’ın lider eğitim kurumlarının bulunduğu ABD, Avrupa ve Uzakdoğu’nun en seçkin 200 üniversitesi konferanslarla birlikte stantları ve ziyaretçi olarak katılım sağlayacak.

50’nin üzerinde devlet ve vakıf üniversitemiz de ‘Study in Turkey’ çatısı altında ve ziyaretçi olarak fuara katılacak.

AEURAS hakkında

Avrasya Üniversiteler Birliği-EURAS, 2010 yılında Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanlığı onayı ile kuruldu. Avrupa, Asya ve Ortadoğu’dan 90’ın üzerinde üniversitenin üye olduğu dünyanın en kapsamlı yükseköğretim kuruluşlarından biri olan EURAS, Avrasya Bölgesi’nde eğitim standartlarının küresel gelişime uyum sağlaması için çalışan kar amacı gütmeyen bir kuruluş.

Bölgenin lider ülkeleri arasında yer alan Türkiye’nin 2023 vizyonuna katkı sağlamak üzere etkin bir uluslararası eğitim platformu tesis eden EURAS, üniversiteler ve yükseköğretim kuruluşlarını birbirine bağlayarak bu kuruluşlar arasındaki diyalogun ve iyi uygulamaların zenginleştirilmesine yönelik çalışma alanları oluşturuyor.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:16 Şubat 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.