Üsküdar'dan Kazakistan'daki konferansa online bağlantı

Üsküdar Üniversitesi akademisyenleri, Amanzholov Doğu Kazakistan Devlet Üniversitesinde düzenlenen "Uygulamalı Psikoloji: Entegrasyon ve Disiplinlerarası Araştırmalar" başlıklı uluslararası konferansa Skype bağlantısıyla katıldı.

Üniversitenin psikoloji bölümünün kuruluşunun 25. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konferansa, Kazakistan’ın farklı üniversite ve bilimsel kurumlarının yansıra Rusya, Almanya, İngiltere, İsviçre ve Mısır’dan çok sayıda akademisyen katılarak, psikolojinin teorik ve metodolojik sorunları üzerinde yoğunlaştı, bu alanda yapılan son araştırmaları paylaştı.

Üsküdar'dan Kazakistan'daki konferansa online bağlantıÜsküdar Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir, ‘Sorunlarımızı Çözmede Eğitimin Rolü’ başlıklı sunumunda; 21. yüzyılda üniversitelerin toplumlar için taşıdığı anlam üzerinde durarak, gerçekleştirmek zorunda oldukları amaçlar daha da karmaşıklaştığına değindi.

Özdemir, küreselleşmenin her alanda etkili olduğu, bireyler, kurumlar ve uluslar için fırsatların ve risklerin arttığı bu dönemde, üniversitelerin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda bütüncül bir yaklaşımla gerçekleştireceği dönüşümlere ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Üsküdar Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr, Abulfez Süleymanov, ise ‘Zorunlu Göçün Sosyo-Kültürel Etkileri’ başlıklı sunumunda, zorunlu göçün bireyin ve ayrı ayrı toplumsal grupların psikolojisi üzerine etkileri üzerinde durdu.

Süleymanov, bu etkilerin olumsuz yönlerinin azaltılması, bölge halkı ile mülteciler arasında daha huzurlu bir yaşamın tesis edilmesi için diyaloğun güçlendirilmesi, anlama ve anlatma ekseninde bütün diyalog yollarının diri tutulması gerektiğinin altını çizdi.

Konferansın sonunda soruları cevaplayan Üsküdar Üniversiteli akademisyenler, katılımcıları nisan ayında Üsküdar Üniversitesinde gerçekleştirecek olan 2. Avrasya Pozitif Psikoloji Kongresi'ne davet ettiler.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:10 Ocak 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.