Üsküdar'da yeni eğitim yılı heyecanla başladı…

Üsküdar Üniversitesi 2016-2017 Akademik yıla bugün merhaba dedi.

15 bine yaklaşan öğrencisiyle yeni yıla heyecanla başlayan Üsküdar Üniversitesi, güçlü akademik kadrosuyla eğitim yılının ilk gününde öğrencilerine kapılarını açtı.

Üsküdar'da yeni eğitim yılı heyecanla başladı…Davranış Bilimleri ve Sağlık alanında Türkiye’nin ilk üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, 2016-2017 Akademik yıla merhaba dedi.

Yeni yıla 15 bine yaklaşan öğrencisiyle başlayan Üsküdar Üniversitesi okulun ilk gününde arkadaşları ve hocalarıyla buluştu.

Güçlü Akademik Kadro

Uluslararası arenada çok önemli görevlerde bulunan akademisyenler Üsküdar Üniversitesinde ders verecek. Başta Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, BM Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu üyesi ve adli bilimler uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, Birleşmiş Milletler Çevre Programında (UNEP) danışman olarak görev yapan Prof. Dr. İbrahim Özdemir, beyin araştırmaları konusundaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Sinan Canan, şizofreni patentine sahip Prof. Dr. Tayfun Uzbay, pek çok siyasetçiye danışmanlık yapmış olan Prof. Dr. Mithat Baydur, siyasetçi ve akademisyen Doç. Dr. Merve Kavakçı, nöroloji alanının önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, dil ve konuşma bozuklukları uzmanı Prof. Dr. Ahmet Konrot, bağımlılık alanında önemli bir isim olan Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, sağlık bilimleri alanında çalışmaları ile tanınan Prof. Dr. Haydar Sur, psikolojik danışmanlık, gelişim ve öğrenme alanlındaki akademik çalışmaları ile tanınan Prof. Dr. Hasan Bacanlı gibi pek çok alanda uzman geniş bir akademik kadro ile eğitim sunuyor.

Üsküdar'da yeni eğitim yılı heyecanla başladı… 2Dünyanın saygın üniversiteleriyle işbirliği…

Üsküdar Üniversitesi Hazırlık programı olan ALFSI; İngiltere, ABD, Kanada, Avustralya, İspanya, Almanya, Çin gibi pek çok ülkenin üniversiteleriyle yapmış olduğu anlaşmalarla öğrencilerine hazırlık eğitiminden, lisans ve yüksek lisansa kadar dünya standartlarında bir eğitim sunuyor. Böylece öğrenciler ister hazırlığa, isterlerse de akademik programlara yurtdışında katılabiliyor veya yaz dönemini kısa süreli programlar ile değerlendirebiliyor.

Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Hastanesi’nden Almanya’da merkez

Davranış bilimleri ve sağlık alanında birçok ilke, önemli projelere imza atan Üsküdar Üniversitesi ve NPİSTANBUL Hastanesi eğitim-sağlık alanında sunduğu hizmetlerini uluslararası arenaya taşıyor. Bu kapsamda ilk girişimini Almanya’nın Köln kentinde faaliyete geçirdi.

“Proje Kültürü ve Pozitif Psikoloji” dersleri ile fark yaratıyor

Üsküdar Üniversitesinde öğrenciler “İnsanı anlama” hedefi ile akademik olarak en yeni bilgilerle donatılmış olmasının yanı sıra “Üniversite Kültürü ve Girişimcilik” dersleri kapsamında sektörün önde gelen isimleri ile bir araya geliyor, “Proje Kültürü” dersleri ile de mezun olmadan önce proje yazmayı öğreniyor. “Pozitif Psikoloji ve İletişimi Becerileri” dersleri ile de sadece akademik başarı değil, sosyal başarı ve mutluluk bilimini de öğreniyor.

Sosyal Üsküdar…

Üsküdar Üniversitesi, öğrencilerinin ilgi alanları doğrultusunda oluşturdukları öğrenci kulüpleri, birbirinden farklı etkinliklere imza atıyor. 3 bin öğrencinin üye olduğu 50’den fazla öğrenci kulübü sosyal sorumluluk projeleri, bilimsel etkinlikler, sanatsal etkinlikler, kültürel söyleşiler, spor organizasyonları ve konserler gibi pek çok sosyal imkanlara sahip…

Erasmus programı

Üsküdar Üniversitesinin Bologna süreci esas alınarak birçok ülkeden farklı üniversiteler ile değişim programları bulunuyor.  Psikoloji lisans alanında Türkiye’de en fazla ERASMUS anlaşmasına sahip üniversite olan Üsküdar Üniversitesinin, Avrupa’da birçok üniversite ve bölümlerle ERASMUS anlaşması bulunuyor.

ÜHA


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:26 Eylül 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.