Üç penisli bebek olay oldu

Üç penisle dünyaya gelen çocuk ameliyat edildi.

Hindistan'da doğan bir erkek çocuğu üç penisle dünyaya geldi. İki yaşına kadar bu şekilde hayatına devam eden çocuk, ameliyata alındı ve penisi normale döndürüldü. YENİ DELHİ, (DHA) 25 Ağustos 2015 Üç penisli<br>bebek ortalığı karıştırdı
Hindistan’ın Uttar Pradeş eyaletine bağlı Jaunpur kentinde üç penisle dünyaya gelen iki yaşındaki bir çocuk ameliyatla normale döndürüldü.

"DİPHALLİA" SENDROMU

Indian Times’ın haberine göre, “diphallia” adı verilen bir sendromla dünyaya gelen bebeğin üç penisi Mumbai’deki Sion Hastanesi’nde altı saat süren bir operasyonla teke indirildi. Ameliyatı gerekleştiren Dr. Paras Kothari, bebeğin üç penisinden ikisinin sertleşmeyi sağlayan dokulara sahip olduğunu, üçüncüsünün ise tam gelişmediğini belirterek, çocuğun sadece bir penisten çişini yapabildiğini kaydetti.

ÜÇÜNCÜ PENİSİ ALINDI İKİ PENİSİ BİRLEŞTİRİLDİ

Dr. Kothari çocuğun doğuştan anüsünün bulunmaması nedeniyle Uttar Pradeş’te midesinin hemen yanından bir dışkılama deliği açılmış olduğunu bildirdi. Operasyon sırasında çocuğun gelişmemiş olan üçüncü penisinin alınmasından sonra diğer iki penisi birleştirerek tek bir penis haline getiren doktorlar, ayrıca çocuğun rektum bölgesine bir anüs açarak normal dışkılama işlevine kavuşmasını da sağladılar.

DIPHALLIA NEDİR

- 6 milyon erkek bebek doğumundan birinde görülen bir durumdur.

- Diphallia'ya genellikle başka doğumsal bozukluklar da eşlik eder.

- Diphallia olan çocuklarda genellikle spina bfida denilen ve nadir görülen, omurganın kapanmaması anlamına gelen hastalık riski de diğer bebeklere oranla daha yüksektir.

- Dünyada Diphallia dünyada ilk kez 1609 yılında doktor Johannes Jacob Wecker tarafından saptandı. Dr. Wecker, bu vakanın İtalya'nın Bologna kentinde görüldüğünü söyledi.

AFP


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:27 Ağustos 2015Yayınlanma Tarihi:26 Ağustos 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.