TÜYAP Kitap Fuarı'na ‘Üsküdar’ damgası

Her yıl binlerce kitapseveri ağırlayan TÜYAP Kitap Fuarı bu kez de büyük ilgi gördü.

Bu yıl 36. defa düzenlenen fuar, yine hınca hınç doldu, fuara giriş kuyruğu metrelerce uzadı, kitapseverler fuara girebilmek için saatlerce sıra bekledi.

 Üsküdar Üniversitesi akademisyenleri de fuar haftasında imza günü etkinliklerinde okuyucularıyla bir araya gelme fırsatını yakaladı, okuyucularına kitaplarını imzaladı, onlarla fotoğraflar çekildi ve sohbet etti.

4-12 Kasım tarihleri arasında bu yıl 36’ıncısı gerçekleştirilen İstanbul Kitap Fuarı bu yıl Üsküdar Üniversitesi’nden çok sayıda yazarı okuyucusuyla buluşturdu.

PROF. DR. NEVZAT TARHAN: GENÇ OKUYUCULARI GÖRMEK BENİ MUTLU EDİYOR

İlk hafta Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan TİMAŞ Yayınlarında kitaplarını okuyucuları için imzaladı.

Yaklaşık 80 dakika kitaplarını imzalayan Tarhan, okurlarıyla sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Önceki yıllara oranla fuarın kalabalık olduğunu, okurlar arasında gençleri görmenin kendini çok mutlu ettiğini belirten Tarhan, ‘Gençlik demek geleceğin ışığı demek’ dedi.

MUTASAVVIF CEMALNUR SARGUT İMZA GÜNÜNDE

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Danışmanı ve Tasavvuf Araştırmacısı Cemalnur Sargut TÜYAP'ta hem okurları hem de hayranlarıyla buluştu. Bakara Sûresi 40-66 ayetlerini kapsayan Putların Kırılması / Bakara 4 adlı kitabı için Nefes Yayınevi standında kitaplarını imzalayan Sargut'a ilgi çok büyük oldu.

SEVİL ATASOY İMZAYA YETİŞEMEDİ

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) Üyesi olan Prof. Dr. Sevil Atasoy, fuarın en çok ilgi gören yazarlarından biri oldu.

Kitap fuarı için sadece bir günlüğüne Viyana'dan İstanbul'a gelen Atasoy, Cumartesi günü 13.00-14.00 saatleri arasında Doğan Kitap standında okurlarıyla buluştu. Yeni kitabı, Züppe Kocanın Şarkıcı Karısı ve Başka Nahoş Hikayeler'i imzalayan Atasoy'un daha önce kaleme aldığı kitapları da okurlardan büyük ilgi gördü. Prof. Atasoy, imza günü etkinliğinin ardından Birleşmiş Milletler’deki görevi için Viyana'ya geri döndü.

TAYFUN UZBAY’A ÜNLÜ İSİMLERDEN İLGİ

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Nöropsikofarmakoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (NPFUAM) Müdürü Prof. Dr. Tayfun Uzbay da son kitabı Görünmeyen Beyin için 36. TÜYAP Kitap Fuarı'nda Destek Yayınları standında okurlarıyla buluştu.

Beyninizin karanlık tarafını ne kadar tanıyorsunuz? Sorusunun cevabını vermek için Görünmeyen Beyin kitabını kaleme alan Prof. Uzbay okur ve hayranlarından büyük ilgi gördü. Sinema ve tiyatro oyuncusu Ayşe Tolga ve birçok ünlü isim, Uzbay’ın standını ziyaret etti.

SİYASETİN BİLİM ADAMINDAN İLM-İ SİYASET

Uluslararası politika ve siyaset biliminin referans ismi Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Dekanı Prof. Dr. Mithat Baydur da son kitabı "İlm-i Siyaset, Türkiye Üzerine Konuşmalar" için 36. TÜYAP Kitap Fuarı'nda imza günü etkinliğine katıldı. Baydur, Tuti Kitap standında okurları ve hayranlarıyla bir araya geldi. Son dönemde uluslararası siyaset ve politika konusunda çok sık görüşüne başvurulan Baydur, son kitabında Türkiye’nin son 150 yılına dair siyasal-iktisadî-kültürel değişim güzergâhını ve bu güzergâh üzerinde oluşan fay hatlarını, çatlaklıkları ve kutuplaşmaları ele aldı.

SİNAN CANAN DA OKURLARIYLA BULUŞTU

Üsküdar Üniversitesi Nöropazarlama Anabilim Dalı Başkanı ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Canan da fuarın en dikkat çeken yazarlarından biri olarak kitaplarını imzaladı. Televizyon programlarındaki söylemleriyle hayran kitlesi her gün artan Canan, imza etkinliğinde en çok ziyaret edilen isimlerden biri oldu. Beyin konusunu farklı ve güncel söylemlerle ele alan Prof. Canan, Cumartesi günü düzenlenen imza günü etkinliğinden sonra Pazar da bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinden sonra da tüm günü kitaplarını imzaladı.

ÖLÜM HAKKINDA YAZAN DOKTOR

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı da ölüm hakkında yazılmış en ayrıntılı bilimsel yayın olarak nitelediği kitabı, "Ölüm'Sözlük" Ölümlüler İçin Yol Rehberi adlı kitabının imza günü etkinliği için fuardaki yerini aldı. Tarlacı, hem kitaplarını imzaladı hem de okurlarıyla sohbet etti.

UĞUR CANBOLAT DA OKURLARIYLA BULUŞTU

NPGRUP tanıtım koordinatörü– Yazar Uğur Canbolat da 11 Kasım Cumartesi günü 14.00-16.00 saatleri arasında imza günü etkinliğinde okurlarıyla buluşma fırsatı buldu. Portakal Yayınları stantında “Geldim Ama Yoktun” kitabını imzalayan Canbolat, yoğun hayran kitlesinin imza ve fotoğraf taleplerine cevap vermekten bir hayli zorlandı.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)

 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:15 Kasım 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.