Türkiye ve dünyayı yeniden okumak istiyorsanız!

Türkiye’nin ilk ve tek Postkolonyal Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi ( PAMER) Siyaset Okulu Sertifika Programı’nın ikincisini başlatıyor. 7 Kasım’da başlayacak program “Türkiye’yi ve Dünyayı Yeniden Okumak” başlığı altında gerçekleştirilecek. Önemli akademisyen, siyasetçi ve gazeteciler programda ders verecek.

Üsküdar Üniversitesi, Siyaset Okulu Sertifika Programı’nın ikincisini başlatıyor. Sürekli Eğitim Merkezi’nin desteğiyle, PAMER ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün birlikte düzenlediği “Türkiye’yi ve Dünyayı Yeniden Okumak”  başlıklı program 7 Kasım’da başlıyor.

Programın koordinatörlüğünü Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi – PAMER Müdürü  Dr. Merve Kavakçı İslam ile Üsküdar Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mithat Baydur gerçekleştiriyor.  

Üsküdar Üniversitesi Altunizade Kampüsü’nde 7 hafta boyunca cumartesi günleri saat 10:00-15:00 arasında düzenlenecek program, 19 Aralık 2015 tarihine kadar sürecek.

İLK DERS İŞADAMI ERDEM VE MİLLETVEKİLİ METİNER’DEN

Kayıtların halen devam ettiği programda alanında uzman isimler eğitim verecek. İlk hafta GENPA Holding YK Başkanı, Türk-Amerikan İşadamları Derneği Başkanı Dr. Zeynel Abidin Erdem  “Türkiye’nin Genel Meseleleri”;  AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner ise ‘’Tarihsel Süreç İçerisinde Kürt Meselesi ve Çözüm Süreci’’ başlıklı ders verecek.

2. hafta Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuğrul Keskin ‘’Amerika’nın Arka Bahçesinde Yükselen Çin’’; Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ‘Doç. Dr. Ahmet Uysal  ’Ortadoğu’da Değişen ve Değişmeyenler’’ konulu dersleriyle konuk olacak.

3.hafta 21. Yüzyıl Enstitüsü Müdürü,  MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ ve gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak ders verecek. Prof.Dr. Özdağ, “Türkiye’de Bölücü Terör ve Dış İstihbarat Oyunları ”; Dilipak ise ise “Yurttaşlıktan Nettaşlığa: Fütürist bir Bakışla Yeni bir Dünya” başlıklı dersle katılımcılarla buluşacak.

4. haftada Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali, ‘’Soyadı Kanununun Kimlik Açılımları”, gazeteci yazar Belkıs Kılıçkaya ise “Batı’dan Doğu, Doğu’dan Batı” başlıklı dersler verecek.

5. haftanın konuğu Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve gazeteci yazar Esra Elönü olacak. İnönü, “Yerel Yönetimlerin Türkiye Siyasetindeki Yeri”ni anlatacak, Esra Elönü’nün konu başlığı ise “Medyadaki Siyaset veya Tersi” olacak.

Siyaset Okulu eğitim Programı 6. haftada deneyimli iki gazeteciyi ağırlayacak. Gazeteci yazar Gülay Göktürk, “Türkiye’de 60 Sonrası Sol ve Solun Kürt Hareketine Bakışı’’; Ahmet Taşgetiren ise “Manevi Kodlarımız İçinde Bir Toplum Önderi Olarak Siyasetçi’’ başlıklı konuşma yapacak.

Son dersi Prof.Dr. Tarhan verecek

Programda son hafta İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Köni “Devletin Savaş Hukuku İhlali Sonrasında Ortaya Çıkan Sorumluluğu ve Çözüm Yolları’’ başlıklı konuşma yapacak.

Son dersi ise Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nevzat Tarhan verecek. “Liderlikte ve Karar Almada Psikolojik Unsurlar” konulu bir konuşma yapacak.

Ayrıntılı bilgi;
//usem.uskudar.edu.tr/siyaset-okulu-sertifika-programi


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:28 Ekim 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.