Türkiye'nin konuştuğu doktor o anları anlattı

Türkiye’yi gururlandıran ve duygulandıran o doktor konuştu...

Afrika ülkesi Nijer'de annesi tarafından su verilmediği için fenalaşan bebeğe kendi eliyle su içirirken gözyaşlarına boğulan Dr. Mehmet Büyükçapar'ın sosyal medyada yayınlanan videosu izleme rekoru kırdı. İzleyenleri duygulandıran o anı anlatan Dr. Büyükçapar, "O çocuğa su verdikten sonra gözlerini açtı ve bana baktı, ben o anda koptum zaten. O bakışı görüp insanın dayanması mümkün değil" dedi.

Kahramanmaraş Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde görev yapan Dr. Mehmet Büyükçapar, 2014 yılında bir sağlık derneği tarafından gittiği Nijer’de hasta ve bakımsız çocuklara şifa dağıttı.

Hastanede annesi tarafından su verilmeyen 2 aylık bebeğe su veren ve o anda gözyaşlarına hakim olamayan Dr. Büyükçapar, izleyenleri duygulandıran olayla ilgili İhlas haber Ajansı'na konuştu.

2014'ün Mart ayında İbrahim Ceylan’ın organizasyonuyla İstanbul’dan Nijer’e gittiklerini belirten Dr. Büyükçapar, "Orada yaklaşık 2 ay kaldık. Nijer dünyanın en fakir ülkelerinden bir tanesi. Çocuk polikliniğinde görev yaparken, insanların fakirliklerini ve zorluklarını gördük. Yaklaşık 10 gün sonra bu çocuğu annesi getirdi. İdrarını yapamıyor diye getirdi ama çocuk susuzluktan ölmek üzereydi. O anda ben yanımdaki içtiğim suyu çocuğa verdim. Çocuk gözlerini açtı ve bana bakmaya başladı. Ben zaten o anda koptum yani o anda, o bakışı görüp insanın dayanması mümkün değil. O çocuğa annesi su vermediği için o hale gelmiş. Yani orada insanlar çok fakir, suya çok zor ulaşıyorlar ve su çok az. O anda o çocuğun bana bakması ve göz ifadesi beni çok duygulandırdı. Allah'a dua ettim ve 'Allah'ım, gelene değil gönderene bak' dedim kendi kendime. Allah'ım Kahramanmaraş’tan bu doktoru aldı Nijer’deki bu aciz yavrunun ayağına gönderdi” dedi.

"ÇOCUĞU O HALİYLE BIRAKMADIK"

Bebeği o haliyle bırakmadıklarını ve 3 gün serum taktıklarını anlatan Dr. Büyükçapar, "3 günden sonra annesi bizim odamıza geldi ve annesi 2 elini kaldırarak sevincini ifade etti" dedi.

Bu olayın orada yaşadıklarının küçük bir parçası olduğunu ifade eden Dr. Büyükçapar, şöyle devam etti:

İHA

 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:29 Kasım 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.