Türkiye'de Bir İlk

Bu yıl 7. düzenlenen EEG and Clinical Neuroscience Society (ECNS) Kongresi, NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi'nin ana sponsorluğunda ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde İstanbul'da gerçekleşti.


NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi'nin ana sponsorluğunda gerçekleşen kongrede, dünyanın en önemli dernekleri ilk kez toplu şekilde biraraya geldi.

BİR İLK

14-18 Eylül 2010 tarihleri arasında gerçekleşen kongreye, sinirbilim konusunda uzmanlaşmış uluslararası dernekler, (ECNS) EEG & Clinical Neuroscience Society, (ISBET) International Society for Brain Electromagnetic Topography, (ISNIP) International Society for Neuroimaging in Psychiatry katıldı. Bu dernekler ilk defa biraraya geldi.

NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Biyofizik Bölümü, Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Bölümü, İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri ABD'nın katkıları ile gerçekleşti.  TÜBİTAK Yurtiçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı tarafından da, resmi olarak desteklendi.

BEYİN TARTIŞILDI

21 yüzyılın bilim projesi olan 'Beyin' alanında önemli bir toplantının yer aldığı kongreye Nöroloji, Psikiyatri, Nöropsikoloji, Biyomühendislik, Bilgi Teknolojileri (Yapay Zeka) disiplinleri ortak olarak katıldı.

200'DEN FAZLA AKADEMİSYEN

Japonya, ABD, İtalya, İspanya, Yunanistan, İsviçre, İngiltere, İsveç, Avusturalya, Kore, Macaristan, Rusya, Hindistan, Almanya, Tayvan, İran ve Meksika'dan 200'den fazla akademisyenin katıldığı kongrede, büyük çoğunluğu yabancı akademisyenler tarafından hazırlanan 102 adet serbest bildiri yer aldı.

HANGİ KONULAR KONUŞULDU

Kongre, Genom sonrası Çağda Beyin ve Nöropsikiyatride Multimodal Beyin Görüntüleme anabaşlıkları tartışılırken,

"    QEEG 'nin yeni analiz ve raporlama metodları,
"    Mutli modal beyin görüntüleme yöntemleri,
"    Frontal lob fonksiyon ve disfonksiyonları,
"    Transkraniyal Manyetik Uyarım Tedavisi (TMS) ve kullanım alanları,
"    Terapotik İlaç Kan Düzeyi Tayini (tdm) uygulamaları ve kişiye özel tedavi,
"    Nöropsikiyatride Etik Yaklaşım,
"    Nörobiyofeedback uygulamaları

konuları ele alındı.

NPİSTANBUL'DAN KOKTEYL

Kongrenin 3. günü NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi'nde kongre katılımcılarının davet edildiği kokteyl davetinde, ECNS Kongresi bilimsel komitesi tarafından serbest bildiri ödülleri ve Dr. E. Roy John ödülü sahiplerine verildi.

NPİSTANBUL HASTANESİ'NE ZİYARET

Kongreye katılan tüm katılımcılar, Türkiye'de yine bir ilki gerçekleştiren NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi'nin tüm klinik alanlarını ziyaret ederek Hastane'de gerçekleştirilen uygulamalarla ilgili ayrıntılı bilgi aldı.

NPİSTANBUL Nörospikiyatri Hastanesi'nin tesis şartlarını, tıbbi uygulamalarının uluslararası düzeyde ve en son tıbbi metod ve teknoloji kullanarak gerçekleştirildiğini yerinde inceleyen bilim adamları, Türkiye'de böyle bir hizmetin sunulduğunu görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Kokteylde katılımcılara ebru çalışmaları uygulamalı olarak gösterilerek, semazenlerin gösterileri gerçekleştirildi.

KATILIMCILARDAN KONGRE YORUMU

Katılımcılar, gerçekleştirilen röportajlarda, Dünyaca ünlü bilim adamları, kongrenin bilimsel içeriğinin oldukça doyurucu olduğunu, etkili bir tartışma ortamının oluşturulduğunu ve bu paylaşımın nöropsikiyatri alanında büyük katkılar sağladığını söyledi.

 


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:20 Eylül 2010

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.