Tiroid Nodülü Kanseri Belirtileri

Toplumumuzda her iki kişiden birinde görülebilecek olan tiroid nodüllerinin kadın hastalarda erkeklere oranla daha fazla görüldüğünü söyleyebiliriz.

Tiroid nodülleri, tiroid bezlerinin büyümesinin yanında tiroid dokusunda ortaya çıkan yumrulara verilen isimdir. Tiroid nodülü kanserinin belirtileri ise şöyledir; öncelikle hastaların yüzde sekseninde hiçbir şikâyet görülmemekte ardından ise tiroid dokusu içesinde ortaya çıkan şişlikler ile kendini göstermektedir. Geriye kalan yüzde yirmilik dilim içerisindeki hastalarda ise ses kısıklığı, konuşma sırasında zorluk yaşanması, boyunda ele gelebilecek derecedeki şişlikler olarak sayılabilmektedir. Eğer sizlerde saymış olduğumuz bu belirtileri kendinizde hissediyorsanız mutlaka bir doktora gitmeniz gerekmektedir. Peki tiroid nödülü kanserinde tedavi yöntemleri nelerdir?

Tiroid, tiroid kanseri

Ses tonunuzda değişiklikler hissediyorsanız, sesinizin kısıldığını ve bu durumu sürekli yaşamaya başladığınızı düşünüyorsanız, boynunuzun şiştiğini hissediyorsanız veya en önemlisi boyun bölgenizde ele gelen şişlikler fark ettiyseniz kesinlikle bir doktora gitmeniz gerekmektedir. Her zaman dile getirmiş olduğumuz gibi kanser tedavilerinde erken teşhis oldukça büyük bir önem taşımaktadır.

Tiroid Nödülü Kanserinde Erken Teşhisin Önemi

Günümüzde tiroid nölüdü kanseri için teşhisler ultrason ile konulabilmektedir. Hastalığınız tam olarak kesinleştikten sonra ise tiroid kanseri biyopsisi ile birlikte bu sıkıntılı durumdan kurtulabilirsiniz. Nodül çok büyümeden biyopsi yapıldığı için hasta herhangi bir kalıcı problem yaşamadan hayatına devam edebilmektedir. Bu nokta da en önemli kısım erken teşhistir. Vücudunuzu önce sizin tanımanız gerekmektedir. Vücudunuzda ortaya çıkan farklı bir durum hissederseniz bu durumu önemseyerek önlemlerinizi almalı ve kesinlikle bir doktora başvurmalısınız.

Tiroid Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Troid kanseri, boynunuzun altında yer alan tiroid bezinde görülen bir kanser çeşididir. Tiroid bezinin vücudumuzdaki görevleri ise;  kalp atış hızını, kan basıncını, vücut sıcaklığını vb. gibi vücudumuzdaki birçok alanın düzenlenmesini sağlamaktır. Tıp alanındaki ilerlemeler ve günümüzdeki teknolojik cihazlar ile birlikte tiroid kanseri için erken teşhis yapılabilmekte ve uygulanan tedavi yöntemleri ile birlikte hastalar sağlıklarına kavuşabilmektedirler. Peki tiroid kanseri belirtileri nelerdir?

Tiroid Kanserinde Erken Teşhisin Önemi

Tiroid kanseri ilk evrelerinde herhangi bir belirti göstermemektedir. Ancak daha sonraki süreçlerde; boyunda şiddetli ağrılar yaşanmakta, bir şişlik hissedilmekte ve bu şişlik ele gelmekte, ses tonunda değişiklikler yaşanmakta ve seste kısılmalar gözükmekte, lenf düğümlerinde şişkinlikler hissedilmektedir.

Sayılan bu belirtileri sizlerde hissediyorsanız kesinlikle bu alanda uzman olan bir doktora giderek kontrollerinizi sağlamalısınız. Yapılan kontroller sonucunda eğer tiroid kanseri teşhisi ile karşılaşırsanız hızlı bir şekilde tedavi sürecine başlamalısınız.

Tiroid Kanserinde Tedavi Süreci

Bu belirtiler sebebi ile kontroller yaptırmış bu kontrollerin ardından ise tiroid kanseri teşhisi ile karşılaştıysanız öncelikle sakin olmanızı öneririz. Kanser günümüzde grip ile eş değer seviyede görülebilen ve birçok tedavi yöntemi ile birlikte atlatılarak sağlığınıza kavuşabileceğiniz bir hastalıktır. Uygulanacak olan cerrahi yöntemler ile birlikte tiroid bezinizin bir kısmı veya tamamı alınarak tedavi uygulanabilmektedir. Bu uygulamanın ardından ise ilaç tedavisine başlanarak vücut direncini koruyabilmek çok önemlidir.

Motivasyonunuzu yüksek tutarsanız ve buna içten inanırsanız atlatamayacağınız bir şeyin olmadığını görürsünüz. Tekrar ve tekrar değinmiş olduğumuz gibi erken tanı ile hayatınızı kurtarabilirsiniz. Her yıl düzenli kontroller ile birlikte bir sağlık taramasından geçmeli ve beklenmedik bir durumda doktorunuz ile birlikte hızlıca tedavilere başlayabilmelisiniz.


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:11 Nisan 2019Yayınlanma Tarihi:10 Nisan 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.