Tıp öğrencilerine Tarhan’dan önemli tavsiyeler

Tıp öğrencilerine, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarhan’dan önemli tavsiyeler. İşte tıp öğrencilerine çok önemli tavsiyeler…

Konya Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile bir araya geldi. Tarhan, hekim adaylarına deneyimlerinden yola çıkarak önemli tavsiyelerde bulundu.

Merkez Yerleşke Kuleli Salonda gerçekleşen ziyarette Tarhan, öğrencilere hekimlik, iyi insan olma ve meslek hayatına dair önemli paylaşımlarda bulundu.

“Talep ederseniz öğrenirsiniz”

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, konuşmasının başında öğrenmenin yaşı olmadığının altını çizerek; “Talep ederseniz öğrenirsiniz, öğrenci talep ederse öğrenir ve öğrenince başarılı olur” ifadelerini kullandı.

Hekimliği teorilerden çok vakalar öğretir”

Kendi öğrencilik ve hekimlik zamanlarından örnekler vererek konuşmasını sürdüren Tarhan, “Hekimlikte akılda kalan şeyler teoriler değil, vakalardır. Karşınıza çıkan vakalar sizin meslek hayatınızda çok önemli. Ben pratisyen hekimken teori olarak okuduğum şeyler değil, vaka olarak karşıma çıkan bilgiler daha çok aklımda kalırdı” şeklinde konuştu.

İyi insan olmadan iyi hekim olamazsınız”

Tarhan, tıp fakültesi öğrencileri ve geleceğin hekimlerine tavsiye niteliğinde ise şu sözleri söyledi: “İyi insan olmadan iyi hekim olamazsınız. İyi bir hekim olmak için insanlara yardım etmekten zevk almak gerekiyor. İnsanlık tarihinde etik değerlerle uyuşan ilk meslek hekimliktir.”

“Hekimin hatasını toprak örter”

Konuşmasının devamında hekimlik mesleğinin hata götürmez bir meslek olduğunu vurgulayan Tarhan, “Aşçının hatasını maydanoz, terzinin hatasını ütü, hekimin hatasını ise toprak örter” sözünü örnek gösterdi.

Tıp alanındaki son gelişmelere ilişkin de önemli bilgiler veren Tarhan hekimler olarak yeni tedavi yöntemlerine açık olmak gerektiğini vurguladı.

Konuşmasının sonunda Prof. Dr. Tarhan, öğrencilerden gelen soruları da cevapladı.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:04 Temmuz 2019Yayınlanma Tarihi:03 Temmuz 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.