Terliyorsa korkmayın

2-12 aylık bebekler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre yaşıtlarına oranla, korktuğunda ter içinde kalan bebekler, çocukluklarını daha sakin geçiriyor.

Bebeklere monte edilen ter monitörleriyle, bebeklerin yüksek ses ve korku etkisi yaratan robotlarla karşılaştıklarında ne kadar terledikleri ölçüldü. Araştırmacılar sonuçlara göre, ilerleyen zamanlarda bebeklerin davranışlarını inceledi. Korku ve kızgınlığa karşı güçlü fiziksel tepki veren bebeklerin, çocukluk zamanlarında da daha sakin ve daha az agresif oldukları ortaya çıktı.

AZ TERLEYEN ANTİSOSYAL OLUYOR

Cardiff Üniversitesi'nden Profesör Stefanie van Goozen daha az terleyen bebeklerin ilerleyen yaşlarda daha antisosyal olduğunu belirtti. Prof. Goozen; Fiziksel tepkileri daha düşük olan çocuklar daha agresif oluyor çünkü korku duyulan durumlara bile duygusal tepkiler vermiyorlar. Sonuçlar gösteriyor ki risk altındaki çocuklar, problemli tavırlar sergilemeden önce fiziksel tepkiler verebiliyorlar.

BBC


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:03 Mayıs 2013Yayınlanma Tarihi:08 Mayıs 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.