Tercih ederken yaşamı ıskalamayın!

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, “Kusursuz Kariyer Yoktur” başlıklı konferansıyla Lütfi Kırdar’da üniversite adaylarıyla buluştu.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, “Kusursuz Kariyer Yoktur” başlıklı konferansıyla Lütfi Kırdar’da üniversite adaylarıyla buluştu.

uskudar_universitesi_tercihHayat Tercihlerden ibarettir diyen Atasoy gençlere tercih yaparken yaşamayı ıskalamayın uyarısında bulundu. Birden çok tercihin olmasının kişiyi kararsız bırakabileceğine dikkat çeken Atasoy, adaylara kalbinizin sesini dinleyin hatırlatmasında bulundu. Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde 5 Temmuz’a kadar devam edecek “Üniversite Tercih Fuarı” nda Üsküdar Üniversitesi adaylarla buluşuyor. Tercih maratonunun sürdüğü bu dönemde kritik öneme sahip fuarda Üsküdar Üniversitesi’nin akademik kadrosu ve tercih danışmanları öğrencilere eğitim fırsatları, mesleki olanaklar gibi pek çok konuda danışmanlık yapıyor. Bu kapsamda Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevil Atasoy, “Kusursuz Kariyer Yoktur” başlıklı konferansıyla adaylara kariyerlerine yönelik önemli bilgiler verdi.sevil_atasoy Konuşmasında hayatın tercihlerden ibaret olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Sevil Atasoy, yaşamda tercih yaparken yaşamı ıskalamamak gerektiğini söyledi. Yaşamda insanın karşısında rastlantılar çıkabileceğini önemli olanın bu rastlantıları fırsata dönüştürebilmektir diyen Atasoy, kişinin kendine güvenini hiçbir zaman kaybetmemesi gerektiğini vurguladı. Aday öğrencilere her işi yapabileceğinize inan önerisinde bulunan Atasoy, riske girmekten de korkmayın hatırlatmasında bulundu. Zaman zaman tercihlerin birden çok olmasının kişiyi kararsız bıraktığının altını çizen Atasoy, böyle durumlarda kalbinizin sesini dinleyin önerisinde bulundu. Atasoy üniversite adaylarına tercih yaparken ilgili üniversitenin akademik kadrosu, bilimsel çalışmaları, sosyal-kültürel ve sportif faaliyetleri, yurt dışı fırsatları, çift ana dal, yan dal imkânları, hazırlık eğitimi gibi imkânlarını da göz önünde bulundurması hatırlatmasında bulundu. Atasoy son olarak da yabancı dilin önemine vurgu yaptı.

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:07 Temmuz 2015Yayınlanma Tarihi:06 Temmuz 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.