Tek başıma bir yere gidemiyorum

6 yıldan beri sinirsel rahatsızlık çekiyorum. 6 yıl önce doktora gittim ve bana ilaç verdi ve hastalık hastalığı olduğumu söyledi. Çok yalnızım tek başıma bir yere gidemiyorum.

SORU Altı yıldan beri sinirsel rahatsızlık çekiyorum. Altı yıl önce doktora gittim ve bana ilaç verdi, hastalık hastalığımın olduğunu söyledi. Çok yalnızım, tek başıma bir yere gidemiyorum. Vücudumda uyuşmalar oluyor.

CEVAP Hastalık hastalığı (hipokondriyazis) tanısı, belirtilerle ilgili olabilecek hastalıkların olmadığı gösterildikten sonra konur ve kendine özgü belirtilerin olması gerekir. Bu hastalıkta altı yıl önce muayene olunup orada bırakılmaz. Herhangi bir hastalığın belirtileriyle sürekli bir aşırı uğraş vardır ve kişi hekim hekim, hastane hastane dolaşır. Burada yazılanlardan sanki altı yıldır yeniden hekimine başvurmadığınız anlaşılıyor. Yeniden bir ruh hekimine başvurarak durumunuzun ayrıntılı olarak değerlendirilmesi uygun olur.

SORU Vajinismus nedir? Tedavisi nasıldır?

CEVAP Vajinismus, daha çok ruhsal nedenlerle kadın rahminin girişindeki kasların kasılarak cinsel birleşmenin engellenmesi biçiminde görülen bir belirtidir. Bilişsel-davranışçı tedavi ile çok iyi sonuçlar alınmaktadır. Bu konuda e-psikiyatri.com sitesinde ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

SORU On ay önce dünyalar güzeli oğlumu dünyaya getirdim. Onun gelişi hayatımızı çok olumlu yönde değiştirdi. Fakat ben hamilelikte aldığım kilolardan kurtulamadım. Bunun üzerine emzirme döneminde de hipotiroidi çıktı. Beni inanılmaz sinirli, gergin ve agresif bir insan yaptı. Kendimi tutmaya çalışsam da, içimden söylenmeye başlıyorum. Eşimle göz göre göre kavga ortamı yaratıyorum.

CEVAP Hipotiroidi kilo almaya, unutkanlığa, hareketlerde yavaşlamaya, toleransta azalmaya, sinirliliğe neden olabilir. Hamilelikte veya başka nedenle alınan kiloları verememe, beden imgesinde (imajında) bozulmaya neden olur. Bunun etkileri kişiden kişiye göre değişir. Hipotiroidi de eklenince kilo vermek daha da güçleşir. Gerginlik, sinirlilik gibi belirtilerin hipotiroidi tedavi edilip kontrol altına alınmasıyla düzelmesi beklenir.

OĞLUM SÜREKLİ SAÇIMI ÇEKİYOR

EŞİMLE AİLEM ARASINDA KALIYORUM

ÇOK SABIRSIZIM

TAKINTILAR TEDAVİ EDİLEBİLİR Mİ?

ZAYIFLAMAYA ÇALIŞIYORUM OLMUYOR

SORU-CEVAPLAR...4. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Ocak 2024Yayınlanma Tarihi:04 Aralık 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.