Tedavisi henüz bulunmadı ama...

ABD'de yapılan bir araştırma, otizm semptomlarının bazı çocuklarda büyümeyle beraber tamamen kaybolabileceğini ortaya koydu.

ABD'de yapılan bir araştırma, otizm semptomlarının bazı çocuklarda büyümeyle beraber tamamen kaybolabileceğini ortaya koydu.

tedavisi_henuz_otizmConnecticut Üniversitesinden araştırmaya imza atanlardan Amerikan Ulusal Akıl Sağlığı Enstitüsü Direktörü Dr Thomas Insel, otizmin genellikle hayat boyu devam ettiğini ancak yapılan araştırmayla bazı hastalarda otizmin giderek gerilediğini açıkladı.  

OTİZM HAKKINDA HER ŞEY

  Araştırma kapsamında, otizm hastaları 18 ila 21 yıl boyunca gözlemlenerek 34 konu başlığında teste tabi tutuldu. Hastalarda, otizmin karakteristik özellikleri arasında kabul edilen konuşma güçlüğü, yüz tanıma ve iletişim konusunda yaşadıkları sıkıntıların zaman içerisinde azaldığı hatta yok olduğu gözlemlendi. Araştırma, "Çocuk Psikolojisi ve Psikiyatri" dergisinde yayımlandı. BBC

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:23 Ocak 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.