Tarhan Üsküdar ilköğretim Müdürleriyle buluştu

Tarhan, Güzel İnsan Modeli kitabını okuyan Üsküdar ilköğretim Müdürleriyle buluştu.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Eğitim Okumaları” projesi kapsamında ilçede bulunan ilköğretim okulu müdürleriyle bir araya geldi. 1 ay süresince Tarhan’ın “Değerler Psikolojisi ve İnsan - Güzel İnsan Modeli” kitabını okuyan eğitimciler, Tarhan ile söyleşi yaptı.

Tarhan Üsküdar ilköğretim Müdürleriyle buluştuÜsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitimcilerle yazarları buluşturuyor. Bu kapsamda müdürlük yürüttüğü “Eğitim Okumaları” projesinde Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ı eğitimcilerle bir araya getirdi.

Üsküdar Era Koleji Çamlıca Kampüsünde gerçekleştirilen buluşmaya 1 ay sürecinde Tarhan’ın “Değerler Psikolojisi ve İnsan- Güzel İnsan Modeli” kitabını okuyan 120 ilköğretim müdürü katıldı.

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın’ın katıldığı programda Prof. Dr. Nevzat Tarhan eğitimcilere “Yeni Gençlik İnşası” başlıklı sunum yaptı.  

Eğitimcilerin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Tarhan öncelikle eğitim okumaları projesinin gerçekleştiren görevlileri tebrik etti. Büyük yazarlar için halkın çok okuması gerektiğine dikkat çeken Tarhan, bunun için istemenin önemli olduğunu, model olabilmenin önemini ise Fatih Sultan Mehmet Han ile Akşemsettin arasında geçen ‘Bal yeme’ diyaloğuna atıf yaparak aktardı.

Gençlerin yetiştirilmesinde eğitimcilere önemli görevler düştüğünün altını çizen Tarhan,  “Ergenlik, delilikten bir şubedir” hadisini hatırlatarak bu dönemde gençlerle kurulacak iletişimin nasıl olması gerektiğini anlattı. Yönünü bilmeyen bir insanın elindeki dünyanın en iyi haritasının olmasının da bir anlam ifade etmeyeceğini vurgulayan Tarhan, kişinin artı ve eksi yönlerini iyi değerlendirmesi gerektiğini kaydetti.

Programın sonunda Kaymakam Mustafa Güler Tarhan’a hediye takdim etti.


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:26 Şubat 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.