Tarhan bilgeliğe giden yolu Mevlana'yı yazdı

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bilgi çağını bilgelik çağına dönüştürürken yol gösterici olarak tanımladığı Mevlana’yı yazdı.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bilgi çağını bilgelik çağına dönüştürürken yol gösterici olarak tanımladığı Mevlana’yı yazdı.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan okurlarının yüzünü güldürüyor. Daha birkaç ay önce “Çağın Vicdanı Bediüzzaman” isimli kitabını nesil yayınlarından okurlarıyla buluşturan Tarhan, şimdi de yeni bir çalışmasını daha okurlarına sundu.  Tarhan, bilgi çağını bilgelik çağına dönüştürürken yol gösterici olarak tanımladığı Mevlana’yı yazdı. Kaleme aldığı kitaplarıyla okuyucusunun gönlüne taht kuran Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat “Çağın Vicdanı Bediüzzaman” isimli kitabının ardından şimdi de “Mesnevi Terapi”yi raflarla buluşturdu. Rektör Tarhan; “Bilgi çağını bilgelik çağına dönüştürürken yol göstericimiz Mevlana olacaktır. Çünkü o ruhsal yapımızdaki şifrelere dokunuyor, bizde var olan duyarlılığı harekete geçiriyor.” Diyor. İnsanlık Mevlana’yı yeniden keşfediyor. Çünkü onun öğretisi yaşadığı zamana hapsedilemeyecek kadar evrensel. Çünkü hepimizin ondan öğreneceği çok şey var. Prof. Dr. Nevzat Tarhan buradan bakarak, Mesnevi’nin çağları aşan bilgeliğinin ruha nasıl şifa olabileceğini anlatıyor. Tarhan, Mesnevi Terapi’de Mevlana’yı günlük hayatta bize yol gösterecek bir rehber olarak tanımamız gerektiğini anlatıyor. İçimizdeki hakikati görmemizi, farkındalığımızı artırmamızı sağlayacak önerilerle, Mesnevi’yi modern psikoloji tarafından da kabul gören bir anlayışla kalbe ve ruha şifa veren bir eser olarak okutuyor.

VE MEVLANA’DAN İLHAMLA ŞÖYLE DİYOR:

“İnsanın gözü kördür ışık olmadıkça, Aşkın gözü kördür gerçekler olmadıkça, Aklın gözü kördür ahlak olmadıkça, Hırsın gözü kördür terazi olmadıkça, Şöhretin gözü kördür tevazu olmadıkça, Gücün gözü kördür erdem olmadıkça, Paranın gözü kördür insaf olmadıkça, Menfaatin gözü kördür empati olmadıkça, Adaletin gözü kördür hakkaniyet olmadıkça, Tabibin gözü kördür tıp etiği olmadıkça, Medeniyetin gözü kördür bilgelik olmadıkça...”

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:14 Haziran 2012Yayınlanma Tarihi:03 Mayıs 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.