Tai Chi diz ağrılarını gideriyor

Tai chi’nin, dizlerinde kıkırdak erimesi olan hastalarda en az fizik tedavi kadar etkili bir tedavi yöntemi olabileceği ifade edildi.

Diz osteoartriti olarak da bilinen rahatsızlık, dizlerin içindeki esnek dokunun yıpranması durumunda ortaya çıkarak, yaşlı bireylerde acıya ve sakatlığa sebep oluyor.

Tamamen tedavi edilememesine rağmen fizik tedavi veya antienflamatuvar ilaçlarla acı azaltılabiliyor ve hareket kabiliyeti yükseltiliyor. Tai chi derin nefes alarak ve yavaş akıcı hareketlerle hareket ederek yapılan bir Çin meditasyon egzersizi.

ABD'nin Boston’daki Tufts Tıp Merkezi Alternatif Tıp Bölümü araştırmacıları, diz osteoartritine sahip 200 kişiye, üç aylık bir süreçte Tai chi ve fizik tedavi arasında seçim yapmalarını söylediler.

Üç ayın sonunda ve devam eden bir yılda iki grupta da acıda azalma görüldü. Fakat Tai chi yapan gruptaki insanlarda, acının azalmasına ek olarak genel sağlıklarında ve psikolojilerinde iyileşme gözlemlendi.

HÜRRİYET

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:24 Mayıs 2016Yayınlanma Tarihi:20 Mayıs 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.