Sürekli doğumdaymış gibi acı çekiyor

13 yaşındaki İngiliz Lucie Low, çok nadir görülen bir sindirim sistemi hastalığına sahip ve bu hastalık sebebiyle sürekli doğum yapıyormuş gibi sancı çekiyor.

13 yaşındaki İngiliz Lucie Low, çok nadir görülen bir sindirim sistemi hastalığına sahip ve bu hastalık sebebiyle sürekli doğum yapıyormuş gibi sancı çekiyor.

Daily Mail'de yayınlanan habere göre 13 yaşındaki Lucie, sürekli doğum sancısına benzer Ağrılar çekiyor. dogumacisiDoktora ilk gittiğinde hazımsızlık sorunu olduğu söylenen Lucie, aylar süren ağrı sonunda geçen ay hastaneye yatırılınca acı gerçek ortaya çıktı. Doktorlar Lucie'nin çok nadir görülen bir sindirim sistemi hastalığına yakalanmış olduğunu teşhis etmiş. Süperior mezenterik arter sendromu olarak bilinen bu rahatsızlık, 2 atardamarın onkiki parmak bağırsağına baskı uygulaması sonucunda görülüyor. Çok nadir görülen bir hastalık olduğundan uzman doktor bulmanın bile zor olduğunu dile getiren Lucie'nin annesi özel bir uzman için para yardımı kabul ettiklerini belirtti. SMA sendromu tanısında en önemli husus hekim tarafından bu tanının akla getirilmesidir. Hastanın öyküsü iyice sorgulandığında özellikle yemeklerden 30 -60 dakika sonra görülen kusmalar ve kilo kayıpları tanıda yardımcı olmaktadır. Ayrıca ataklar halinde karın ağrıları da belirgindir. SMA sendromu sonrasında kesin tedavi cerrahi operasyondur. Gecikmiş tanılarda hastanın aşırı kilo kaybından dolayı genel anestezi altında yapılacak tıbbi prosedürler risk taşımaktadır. DAILY MAIL

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:24 Şubat 2015Yayınlanma Tarihi:27 Şubat 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.