Stresli Kadın Daha Çok Yiyor

Amerikalı bilim adamlarına göre stres yaşayan kadın, erkeğe göre daha fazla yiyor. Araştırmalar siniri yatışan kadının uzun bir süre sonra da yemeye devam ettiğini göstermiş.

Stresli Kadın Daha Çok YiyorAslında daha önceleri yapılan araştırmalarla da gerek kadınların gerekse erkeklerin stresli dönemlerde daha fazla yedikleri ortaya çıkmıştı. Fakat bu etkinin stresin atlatılmasından sonra ne şekilde devam ettiği bilinmiyordu. Araştırmasını Journal of Applied Social Psikoloji dergisinde yayımlayan Pennsylvania Devlet Üniversitesi’nden Laura Klein, şimdi bu konuyu mercek altına aldı. Yaşları 18-45 arasında değişen 63 erkek ve kadın deneğe yoğun stres yaratan ilk deneyden sonra tuzlu kraker, patates cipsi, patlamış mısır, peynir ve çikolata gibi yiyecekler verilmiş. Daha sonra ise deneklerin ilk deneyde ne kadar stres yaşadıklarını gösterecek bir yap boz görevi verilmiş. Daha yoğun bir şekilde strese giren kadınlar daha fazla çerez yedikleri gibi özellikle de cips ve çikolata gibi daha yağlı yiyecekleri tercih etmişler. Oysa erkek denekler ne kadar stresli olurlarsa olsunlar hep aynı miktarda yiyerek, yap boz görevini de fazla zorlanmadan yerine getirmişler. ‘Kadınlar özellikle de stresin ardından daha fazla yeme ihtiyacını duyuyorlar ve bu durum belki de kadınların zorlu bir haftadan sonra (hafta sonları) neden daha fazla yemek yediklerini de açıklıyor’ diyor Klein.


Kaynak: Hürriyet Bilim, Haziran 2004


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:18 Kasım 2011Yayınlanma Tarihi:16 Mayıs 2006

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.