Stresi hediyelik eşya yaparak atıyor

Kahramanmaraş'taki çadır kentte barınan Suriyeli kadın, atık malzemelerden hediyelik eşya yapıyor.

Kahramanmaraş'taki çadır kentte barınan Suriyeli kadın, atık malzemelerden hediyelik eşya yapıyor. savasinstresiÜlkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin bir bölümü Kahramanmaraş'taki çadır kentte barınıyor. Yaklaşık 17 bin Suriyeli'nin yaşadığı çadır kenteki misafirler, kendilerine sağlanan imkanlarla hayata tutunmaya çalışıyor. Çocuklara eğitim olanaklarının sağladığı kampta yetişkinler için mesleki kurs programları düzenleniyor.

Ailesiyle kampta yaşam süren Suriyeli Fatıma Neccar da yaptığı hediyelik eşyalarla savaşın stresini üzerinden atmaya çalışıyor. Neccar, savaşın sıkıntı ve stresinden kurtulmak için çocuk bezi poşeti, eski giysi ve kablo kırıklarından hediyelik eşya yapmaya başladığını söyledi. İç savaş nedeniyle evinden ve yurdundan ayrılmak zorunda kaldığını anlatan Neccar, şunları kaydetti: "Eşim ve dört çocuğumla Suriye'ye dönebilmenin hayaliyle yaşıyoruz. Ülkemdeki savaş ortamında yaşadığımız sıkıntı ve stres ortamını unutmak amacıyla süs eşyaları yapmaya başladım. Güzel şeyler ortaya çıkardığımı düşünüyorum. İlk başta hobi amacıyla bu işe girmiştim ancak güzel olduğunu söyleyince satın almak isteyenler oldu. Bende kabul ettim. Bu sayede azda olsa çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılıyorum. Böylelikle hem kendimi teselli ediyorum hem de günümü çalışarak geçiriyorum." Evlenmeden önce el işlerine meraklı olduğunu dile getiren Neccar, çadır süsü yapacağını ve ondan para kazanacağının hiç aklına gelmediğini sözlerine ekledi. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:15 Kasım 2013Yayınlanma Tarihi:19 Kasım 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.