Stresi azaltıyor, cinsel gücü artırıyor

İşte stresten cinsel gücü artırmaya, bağımlılık tedavisinden ölümcül hastalıkların tedavisine kadar egzersiz yapmanız için önemli gerekçeler.

İşte stresten cinsel gücü artırmaya, bağımlılık tedavisinden ölümcül hastalıkların tedavisine kadar egzersiz yapmanız için önemli gerekçeler.

egzersizİşte daha uzun, kaliteli ve başarılı bir ömür şansı sunan 15 altın neden: * Bilim dünyasında yapılan son çalışmalar, düzenli yapılan egzersizin beynimizin hippokampüs denilen, büyük ölçüde hafıza ile ilgili kısmında yeni sinir hücreleri oluşturduğunu ve bunun da öğrenme ve hafıza yeteneğini artırdığını ispatladı. * Yaratıcı düşünceyi ve konsantrasyonu geliştirir.

STRESİ KOLAYCA YENEBİLİRSİNİZ

* Antikor ve beyaz kan hücrelerinin (vücudun savunma sistemi) vücuda hızlı bir şekilde salınmasını sağlar. Hastalığı normalden daha hızlı bir şekilde bulur. Bu reaksiyonlar bağışıklık sisteminizi uyarır ve destekler. * Endorfin denen kimyasalların kan dolaşımına katılmasına sebep olarak mutluluk hissini arttırır ve stresi azaltır. Aynı zamanda beynin strese karşı salgıladığı norepinefrin konsantrasyonunu da arttırarak anksiyeteyi hafifletir. Depresyon hissini azaltır. * Kalbinizi kuvvetlendirerek kalp krizi riskini azaltmaya yardım eder. Kanser (bazı türlerde), osteoporoz ve diabet riskini azaltır. Yüksek tansiyonu düşürür, omurga ile alakalı hastalıkların tedavisinde çok önemli rol oynar. Kolestrol seviyesini düzenler. Ağrıya olan toleransınızı arttırır. Bunamayla savaşarak mental sağlığınızı destekler. * Fiziksel aktivite idrar ve ter gibi atıkların çıkışını arttırarak, bakterilerin akciğerlerinizden atılmasını sağlar. Böylelikle soğuk algınlığını da önler. * Egzersiz boyunca antioksidan savunma sistemi kuvvetlenir, bu antioksidanlar serbest radikallerin toksik etkilerini engelleyebilir. Normalde vücudun devamlılığı için serbest radikallere gerek vardır fakat bunlar rastgele üretilirse vücuttaki biyolojik yapıları etkileyerek hücre ve dokulara zarar verebilir, bu da yaşlanma sürecinin hızlanmasını sağlar. Ayrıca egzersiz ile birlikte dokulara oksijenden daha zengin kan gönderilir böylelikle hücrelere giden oksijen miktarını artar. Cildinizin tonu ve rengi güzelleşir. * Fiziksel performansınızı arttırarak vücudunuzun fit , güçlü ve daha iyi görünmesini sağlar. Biçimli görünen bir vücut hangi yaş ve cinsiyette olursanız olun kendinize olan güveninizin artmasını sağlar. * Kemiğe binen stresin artması, kemiklerinizin kuvvetlenmesini ve kalınlaşmasını sağlar, eklem fonksiyonunu ve kas kuvvetini geliştirir. Vücudunuzdan kas kaybını önler ve postürünüzü düzeltir. Denge ve koordinasyonu arttırır. * Her türlü keyif veren durumda (egzersiz, sex, uyuşturucu, alkol ya da yemek) beyin ‘ödül kimyasalı’ dediğimiz dopamini serbestleştirir. Ne yazık ki bazı insanlar dopamine bağımlı hale gelir. Kısa süreli egzersiz bağımlılıkları olan insanların özlemlerini kısa süreli olarak karşılar. Bağımlılıklarınızı kontrol etmeye yardım eder. Ayrıca başka problemleri de çözmekte de yardımcı olur. Örneğin alkolikler içki içmeden uykuya dalamazlar, egzersiz vücut saatini düzenleyerek bu problemi çözmeye yardımcı olur. Egzersiz olumlu bir stres kaynağıdır, vücut bu fiziksel stresi kompanse etmek için, derin uykuda geçireceğiniz zamanı arttırır. Uykunuzu daha kaliteli hale getirir. * İştahınızı ve yeme alışkanlıklarınızı düzenler. * Dayanıklılık ve enerjiyi arttırır, yorgunluğu azaltır. * Beyne giden kan akışını, şeker ve oksijen miktarını arttırır. Böylelikle konsantre seviyeniz yükselir. Yaptığınız işteki verimliliğiniz artar. * Seks isteğini ve tatmini arttırır. * Yaşam kalitesini yükseltir. MİLLİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:11 Eylül 2013Yayınlanma Tarihi:12 Eylül 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.