Stres için refleksoloji

Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu’ndan 10 öğretim elemanı tarihi 5 bin yıl öncesine dayanan ve strese çare olan ’Refleksoloji Masaj Teknikleri’ kursu aldı.

Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu’ndan 10 öğretim elemanı tarihi 5 bin yıl öncesine dayanan ve strese çare olan ’Refleksoloji Masaj Teknikleri’ kursu aldı.

stresCelal Bayar Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu bünyesindeki öğretim elemanları, 6 gün boyunca dörder saatten toplam 24 saat ’Refleksoloji Masaj Kursu’ aldı. Kurs içeriğinde refleksolojinin tarihçesi, felsefesi, refleksoloji haritasının okunması ve uygulanması yer aldı. Birbirlerine refleksoloji masajı uygulayan katılımcılar, 24 saatlik kurs süresince eğitimle birlikte keyifli saatler de geçirdi. Refleksoloji Masaj Teknikleri kursu, yaz dönemi eğitim faaliyeti olarak Yrd. Doç. Dr. Nursen Bolsoy tarafından organize edildi ve eğitimler, Yaşam Vadisi eğitimcisi Fatma Nur Kayral tarafından verildi.

STRESTEN BÖYLE KURTULUN

Kurs hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Nursen Bolsoy, refleksolojinin geçmişinin 5 bin yıl öncesine dayandığının altını çizerek, "Refleksoloji, yaklaşık beş bin yıl öncesine dayanan, yapılan araştırmalar ve ilginin artmasıyla birlikte modern sağlık hizmetleri içinde yeniden ortaya çıkan eski bir tedavi yöntemidir. Uluslararası Refleksoloji Enstitüsü tarafından tüm salgı bezleri, organlar ve vücut bölümleri ile ilişkili olan ellerde, ayaklarda ve kulaklardaki refleks noktalarına uygulanan, vücut fonksiyonlarının normalleşmesine yardım eden bir teknik olarak tanımlanır. Son yıllarda, stres ve gerilimi rahatlatmak, kan dolaşımını artırmak ve homeostaz sağlamak için tamamlayıcı ve alternatif tedavi olarak kullanılır. Refleksolojinin derin bir rahatlama ve zihin/beden dengesi ile strese bağlı belirtilerde, ağrıda, premensturasyon semptomlarda, anksiyetede ve ayak ödeminde azalma sağladığını birçok araştırma ve klinik uygulama gösteriyor" diye konuştu. Açıklamanın ardından kursa katılan 10 öğretim elemanına kurs bitirme belgeleri verildi. DHA 

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Temmuz 2014Yayınlanma Tarihi:25 Temmuz 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.