Sporun cinsel hayata 5 faydası!

Spor yapmak vücudun şekle girmesi, sağlığın korunmasının yanı sıra cinsel hayatı da olumlu yönde etkiliyor! İşte sporun cinsel hayatınıza faydaları…

KENDİNİZİ DAHA SEKSİ HİSSETMENİZİ SAĞLAR!

Vücudunuzdan hoşnut olduğunuzda kendine güveniniz artar ve kendinizi seksi hissedersiniz. Araştırmalar fiziksel olarak fit erkeklerin kendilerini spor yapmayan yaşıtlarına göre daha seksi gördüğünü göstermektedir. Aynı şekilde kadınlar da aynı düşüncededir.

CİNSEL PERFORMANSI ARTTIRIR

Haftada 4-5 kez egzersiz yapan kadınların % 88 ve erkeklerin % 69’unun cinsel performansında artış olduğu belirtildi.

ORGAZM SAYISINI ARTTIRIR

Düzenli spor yapan kadınların orgazm sayısında artış belirlendi.

POZİSYON ZENGİNLİĞİ SAĞLAR

Düzenli spor yapan kadın ve erkeklerin cinsel hayatlarının daha canlı olduğu da ekleniyor. Fiziksel olarak daha rahat hareket edebildikleri için spor yapan kişilerin daha farklı cinsel pozisyonlar deneyebildikleri kaydedildi.

YAŞLANDIKÇA CİNSEL OLARAK AKTİF KALMANIZI SAĞLAR

Düzenli spor yapan 60 yaş üstü kişilerin cinsel açıdan, kendilerinden onlarca yaş küçük kişilere denk olduğu gözlemlendi. Cinsel tatmin ve ilişki sıklığıyla ilgili yapılan incelemede düzenli yüzen 60 yaşındaki birinin 40 yaşındaki birine eşit olduğu belirtildi.

MİLLİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:22 Ocak 2014Yayınlanma Tarihi:04 Şubat 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.