'Sosyal medyayı insani değerleri yükseltmek için kullanalım'

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: Sosyal medyayı insani değerleri yükseltmek için kullanalım

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği'nin düzenlendiği “Korunmaya İhtiyacı Olan Çocuklara Hayır Kahvaltısı” organizasyonuna katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zeytinburnu 1453 Çırpıcı Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir konuşma yapan Tarhan, aile bağlarının güçlenmesi gerektiğini vurguladı ve sosyal medya konusunda uyarılarda bulundu. Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt öncülüğünde düzenlenen yardım organizasyonuna katılım çok yüksek oldu. Toplantıya Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği üyeleri, aileleri ve hayırseverler katıldı.

'Sosyal medyayı insani değerleri yükseltmek için kullanalım'Kahvaltının ardından söz alan Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, toplumun özellikle gençlerin mevcut durumu üzerinden gelecekle ilgili görüşlerini paylaştı.

Tarhan; "Bugün çocuklarımız kapitalist sistemin esirleri olmuş durumdadır. Çocuklarımıza baktığımızda; alışveriş alışkanlıkları, tüketim biçimleri tamamıyla kapitalist sistemin getirdiği yolda ilerliyor. Müslüman olduğumuzu söylüyoruz fakat Müslümanca yaşamıyoruz. Bu durumun düzelmesi için gayret etmemiz lazım ve bunun yanında çok önemli bir role sahip olan aile bağlarımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Gençleri şu anda olumsuz etkileyen en önemli faktör sosyal medyadır.

Sosyal medya artık sadece dışarda değil, evlerimizin içine dahi sızmış durumda. Bu durumda, olayın üzerine gidip kötü niyetli kullanımları körüklemek yerine, sosyal medyayı kendi kültür ve değerlerimiz ile kuşatılmış bir duruma getirmemiz gerekir. Bugün teknoloji tamamıyla kötü niyetler uğruna kullanılan bir alan haline gelmiştir. Buna karşı biz, teknolojiyi insanların yararına ve insani değerleri yükseltmek adına kullanırsak, asıl amacına ulaştırmış oluruz. Eğer biz önümüzdeki yolları İlâyi Kelimetullah için, İzzet-i İslam için kullanacak olursak diğer insanları da bu yol ile değiştirip, yetiştireceğiz inşallah. Bir Müslüman'ın amacı, insanların kalplerini İslam'a ısındırmak ve bunları yalnızca Allah rızasını gözeterek yapmaktır. Doğal olarak stratejilerimiz ve hedeflerimiz de bu yönde olmalıdır." dedi.

Bakıma muhtaç, yetim ve risk altındaki çocukları topluma kazandırmak amacıyla akademisyenler, iş adamları, üst düzey bürokratlar, psikolog ve psikiyatrist hekimler tarafından kurulan Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği, eğitim faaliyetleri, psikolojik danışmanlık, sosyo-kültürel çalışmalar ve AR-GE çalışmalarına imza atıyor.

Dernek çalışmaları Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından da destekleniyor.

Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:16 Ocak 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.