Sosyal medyadaki 'ölüm grupları'

Rusya'nın merkezindeki bir taşra kentinde her zamanki gibi bir gün. 12 yaşında bir kız okula gitmeye hazırlanıyor. Birden telefonu çalıyor.

Bir arkadaşıyla buluşup okula gideceğini söyleyerek evden çıkıyor. Daha sonra annesi okula gittiğinde kızını bulamıyor. Onu gören de olmamış. Kızının telefonundan aranınca seviniyor.

Ama arayan hastanenin acil servisinden bir doktor. Kızının öldüğünü haber veriyor.Yaşamına kendi eliyle son vermiş.

ÖLÜM GRUPLARI

Anne bu olayı izleyen haftalar ve aylarda kızının internet üzerinden nasıl bir intihar kültürüne kapıldığını keşfediyor.

Kendini çok kötü bir şekilde öldüren 16 yaşındaki bir kızın etrafında şekillenen bir kült, kendine zarar vermeyle ilgili fotoğraflar ve alternatif 'reality' oyunları, sosyal medya ile yayılan bu alt kültürün birer parçası.

Novaya Gazeta'da yayımlanan yazı 'Ölüm Grupları' başlığını taşıyor.  Rusya'da 16 Mayıs'ta Novaya Gazeta'da baş sayfadan yayımlanan makalenin özü bu trajik öykü.

BBC TÜRKÇE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:19 Temmuz 2016Yayınlanma Tarihi:01 Haziran 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.