Sosyal medya sorunlu kişiliklere ayna tutuyor

"Sosyal medya, kişinin bastırdığı duyguları, korkularını ortaya çıkarıyor"

"Sosyal medya, kişinin bastırdığı duyguları, korkularını ortaya çıkarıyor"

sosyalmedya Üsküdar Üniversitesi Rektörü ve Psikiyatr Prof. Dr. Nevzat Tarhan Psikiyatr Prof.Dr. Nevzat Tarhan, ruhsal sorunları olan kişilerin sosyal medyadaki paylaşımlarının gerçek kişiliklerini ortaya çıkarabildiğini söyledi. Bilinçsiz kullanılan sosyal medyanın kişilik gelişimini tamamlayamamış gençlerde ya da ruhsal sorun yaşayanlarda farklı etkiler yaratabileceğini belirten Tarhan, "Bazı kişiler, belli bir güç ve kontrol ellerine geçtiği zaman bastırdığı duyguları, yaptığı rolleri, daha çok ortaya çıkarıyorlar. Sosyal medya da, insanın gerçek kişiliğini daha kolay ortaya çıkarabiliyor" dedi. Tarhan şunları söyledi:

SOSYAL MEDYA SEKSTEN SOĞUTUYOR!

"RAHATLIKLA YALAN SÖYLENİYOR"

"Tıpkı alkol alan bir insan gibi, sosyal medyaya giren bir kişinin de bastırdığı duyguları, korkuları ve gerçek kişilikleri ortaya çıkabiliyor. Özellikle gençler ya da olgunlaşmamış bu kişiler kendilerini o anda güvende hissediyor. Sosyal medya içerisinde rahatlıkla kimliğini saklıyor. Normal hayatta söylemediği yalanları söyleyebiliyor. Korkularını, içindeki sahteciliği ortaya çıkarabiliyor. Kişi, bir insanın yüzüne karşı söyleyemediği şeyi sosyal medyada rahatlıkla söyleyebiliyor. Sosyal medya, rastgele konuşanın bilinçaltını ortaya çıkarıyor. Dürüst olmayan bir kimse sosyal medyada çok daha kolay anlaşılıyor."

DİKKAT! SOSYAL MEDYA KİLO YAPIYOR!

"PROFESYONEL DESTEK ŞART"

"Sosyal medya doğru kullanılırsa faydalarının da olduğu unutulmaması gerekiyor" diyen Tarhan, "Kişinin kendisi ile ilgili farklı ilgi alanlarını geliştirmesi, internet üzerinde geçirilen zamanın bir kısmını yeni yeteneklerini keşfetmeleri üzerine harcayabilirler. Bağımlılık ileri düzeyde ve kontrol altına alınamayacak boyutta ise mutlaka profesyonel bir destek almaları gerekmektedir" şeklinde konuştu. HABERTÜRK

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:21 Ekim 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.