Sosyal medya ihaneti artırdı

Uzmanlar, internet bağımlılığının özellikle sosyal medyada gerçek kimliğinden uzak davranışlar sergileyebilen birçok evli çift arasında ihaneti de artırdığına dikkati çekti.

Uzmanlar, internet bağımlılığının özellikle sosyal medyada gerçek kimliğinden uzak davranışlar sergileyebilen birçok evli çift arasında ihaneti de artırdığına dikkati çekti.

Antalya’da özel bir tıp merkezinde görev yapan Psikiyatrist Uzm. Dr. Ava Şirin Özgün, sosyal medya üzerinden yaşanan ihanetlerle ilgili ortaya çıkan psikolojik sorunlarda artış olduğunu açıkladı. İnternet öncesi dönemdeki ihanetlerin komşu, yakınlardaki esnaf, aile dostları veya uzaktan akrabalar arasında yaşandığını ve çok da sık görülmediğini belirten Uzm. Dr. Özgün, son yıllarda internet ortamında chat ile başlayan ve Facebook, Twitter, MSN gibi birçok farklı sosyal medya alanının gelişmesinin birbirini hiç tanımayan insanları buluşturduğunu söyledi.

EVLİLİK TERAPİLERİ HAKKINDA BİLGİ ALIN

Fethiye’de bir kadının Facebook üzerinden tanıştığı biriyle eşini aldattığı için intihar ettiğini hatırlatan Uzm. Dr. Ava Şirin Özgün, sosyal medyada eski okul arkadaşlarından, onların arkadaşlarına kadar hiçbir mesafe sorun olmaksızın herkese ulaşılabildiğine dikkati çekti.

DEDEKTİFLİK OYUNUNA KADAR

Uzm. Dr. Ava Şirin Özgün, şunları söyledi: "Sonuçta şifrenizle giriyorsunuz, kapalı da gözüken bir alan. Dolayısıyla orada kendinizi farklı bir kimlikle de tanıtabilirsiniz. Ve onun üzerinden gelişen tabi, ki pek çok ilişki oluyor. Bunlar arasında evlilik dışı ilişkiler gibi pek çok ilişki türü de var. Ta ki ne zamana kadar, eşler birbirlerini kurcalamaya, bir tür dedektiflik oynamaya başlayıncaya kadar çok rastladığımız bir durum."

EŞİNİZLE DOĞRU İLETİŞİM KURUN

PSİKOLOJİK PROBLEMLER ARTTI

Uzm. Dr. Özgün, insanların internet ortamında kendi kimliğini saklama gibi bir rahatlığı olduğunu belirtti. Uzm. Dr. Özgün, "Kendini çok farklı gösterebiliyor, başka bir fotoğraf bile kullanabiliyor. İnternet ortamında insanlar daha özgür davranıyor. Biraz sakat bir iletişim. Normalde iletişim sarfedilen sözden çok daha fazlasıdır aslında. Sosyal medyada ise sadece havada uçuşan cümleler. Herkes çok daha cesur olabiliyor. Evli ya da sevgililer arasındaki ihanetlerin ve buna bağlı yaşanan sorunlardan kaynaklanan psikolojik problemlerin önceki dönemlere göre çok daha fazla arttığını söyleyebiliriz" diye konuştu.

İNTERNET BAĞIMLISI MISINIZ

BİRÇOĞUNUN KAYNAĞI İNTERNET

Uzm. Dr. Özgün, şunları kaydetti: "Şimdi başka bir şehirde biriyle kendisini hiç olmadığı gibi biri sunarak, önce internet ortamında başlıyor ve sonrasında aynı şehir veya farklı şehirlerde buluşabiliyorlar. Adresi, çevreni bilmiyor, karşısındaki hakkında doğru düzgün verilere sahip değil. İki taraf da üstelik bu rahatlığa sahip. Bugün duyduğumuz ihanet hikayelerin birçoğunda internet var. Çok ciddi arttığını görmek mümkün. Hayatları hiçbir zaman aynı noktada bulunmayacak insanlar yan yana gelebiliyorlar." DHA

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:05 Aralık 2012Yayınlanma Tarihi:07 Aralık 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.