'Sızımı ancak o dindirir' dedi...

'Sızımı ancak o dindirir' dedi ve ikinci çocuğunu 44 yaşında dünyaya getirdi.

'Sızımı ancak o dindirir' dedi ve ikinci çocuğunu 44 yaşında dünyaya getirdi.

sizimiodindirirYaşına bağlı olumsuzluklara rağmen büyük uğraşlarla oğlu Mustafa’yı dünyaya getiren Emsal Kargaoğlu tekrar anne olmanın keyfini sürüyor. Halen 44 yaşında olan Emsal Kargaoğlu aslında tam 16 yıl önce kızı Buket’i kucağına alınca anneliği tattı. Ancak artık 10 yaşına gelen kızına bir kardeş istiyordu. Gönlüne göre oldu, 38 yaşında bir kız bebek daha dünyaya getirdi. Fakat prematüre doğan bebeğini 17 gün sonra, kucağına alamadan kaybetti. Bu kayıp Karaoğlu’nda travma etkisi yaptı. “Sesini duyuyor, onu görüyor gibiydim, gözyaşlarım hiç kurumadı” diyor. Eşi dayanamıyor, “Yüreğinin sızısı, gözyaşını nasıl durdurabilirim” diye soruyordu. Emsal Kargaoğlu, “Bu sızıyı ancak bir bebek dindirir” diyordu. Kendi denemeleri sonuç vermeyince eşi Bekir ile birlikte tüp bebek merkezlerine başvurdular. Artık yaşı 39 olmuş, yumurta sayısı iyice azalmıştı. Zira yumurtalıklarından biri çalışmıyor, diğeri ise çok az sayıda yumurta üretiyordu. “Emeklerin boşa gider ve daha çok hayal kırıklığına uğrarsın” telkinlerine kulak asmadı. Şansını başka başka merkezlerde denemeyi sürdürdü. Araya bir bel ameliyatı sıkıştırdı, omurlarına vida takıldı.

GENETİK TESTLE SEÇİLDİ

Ameliyatın üzerinden 3 ay sonra geçip, kendine iyice gelince Bahçeci Tüp Bebek Merkezi’nde Prof. Dr. Mustafa Bahçeci’de de şansını denemek istedi. Burada yapılan tedavide 10 yumurta elde edildi. Toplanan yumurtalara genetik test yapıldı. Sekizinde genetik sorun vardı. Elde kalan iki embriyo dondurularak iki ay saklandı. Rahme daha doğal bir ortama kavuşması için zaman kazandırıldı. Embriyolar çözüldükten sonra da rahme yerleştirildi. Biri tutundu. Hamilelik haberini ağladığında doktoruna sarılarak sevinç gözyaşları döktü. Kargaoğlu, “Hamile olduğumu öğrenince uygulanan tedaviler, iğneler şeker- bal geldi. Hamilelik zor geçti, erken doğum riski vardı, diyabetim vardı ve insülin oluyordum. 5 ayrı doktor takip etti. Hamileliğim boyunca ellerim açık, Allah’a yalvardım. Nihayet oğlum Mustafa’yı geçtiğimiz 29 Ekim’de kucağıma aldım. Herşeye değdi” diyor.

KAPSAMLI KROMOZOM TESTİ ŞANSI ARTIRDI

Prof. Dr. Mustafa Bahçeci: Emsal Hanım gibi ileri yaş gebeliklerinde, belirli bir sayıda yumurtaya da alınabiliyorsa en sağlıklısını seçmek için embriyolara kapsamlı kromozom testi yapılması başarıyı artırıyor. Bununla birlikte arka arkaya yapılacak embriyo transferinden ziyade, tek seferde ve doğru zamanda yapılacak genetik bozukluk taşımayan bir embriyonun transferi de başarıyı artırıcı önemli bir etken. Dondurulmuş embriyo transferinde kadınların daha az stres yaptığını gözledik. Bu da avantaj sağlıyor. HÜRRİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:29 Ocak 2014Yayınlanma Tarihi:13 Şubat 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.