Şişko diye dalga geçenlere kızdı...

Şişko diye dalga geçenlere kızdı, 73 kilo verdi.

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’nde kendisiyle ‘Şişko’ diye dalga geçilmesinden rahatsız olan 46 yaşındaki Sebahattin Günal, geçen yıl geçirdiği tüp mide ameliyatından sonra 11 ayda toplam 73 kilo vererek 104 kiloya düştü. 88 bedenden 58’e düştüğü için çok mutlu olduğunu belirten Günal, "Herkes benimle şişko diye dalga geçiyordu. Şimdi giydiğim pantolonun tek bacağına kendim giriyorum" dedi.

Çerkezköy Belediyesi’ne bağlı Tepe Piknik alanında temizlik görevlisi olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası Sebahattin Günal, 177 kilo olduğu için çevresindekilerin ‘şişko’ diye alay etmelerinden çok rahatsız olduğunu söyledi. Kendi başına yaşayamaz hale geldiği için ameliyat olmaya karar verdiğini anlatan Günal, şöyle dedi:

"Fazla kilolarım yüzünden çalışamaz hale geldim. Hiper tansiyon hastası oldum. Sokakta 50 metreden fazla yürüyemiyordum. Her 50 metrede bir dinlenmek zorunda kalıyordum. Evde yatıp kalkmakta, tuvalete gitmekte ya da duş almakta zorluk çekiyordum. Kendime göre kıyafet bulmakta güçlük çekiyordum. Terzide özel pantolon diktirmek zorunda kalıyordum. Bu da benim için daha masraflı oluyordu. Herkes benimle ‘şişko’ diye alay ediyordu."

"AİLEM KARŞI ÇIKTI"

Zayıflamak için çok çaba sarf ettiğini fakat sonuç alamadığını belirten Günal, tüm çabalarına rağmen kilo veremediğini ifade ederken, şöyle konuştu:

"Birçok kez diyetisyene gittim fakat faydasını görmedim. Sonunda yakın bir arkadaşımın da tavsiyesi üzerine internetten obezite ile ilgili cerrahi operasyonları araştırdım. Edirne ve İstanbul’a giderek yaptığım görüşmeler neticesinde İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tüp mide operasyonu olmaya karar verdim. Aldığım bu karara ailem ve çevrem karşı çıktı. Çünkü benim hayatımdan endişe ediyorlardı. Fakat ben kararlıydım. Artık fazla kilolarla yaşamak istemiyordum."

88 BEDENDEN 58 BEDENE DÜŞTÜM

Geçen yıl Eylül ayında başarılı bir cerrahi müdahale geçirdiğini ifade eden Sebahattin Günal, 11 ay içinde 177 kilodan 104 kiloya kadar düştüğünü söyledi. Günal, şöyle konuştu:

"Ameliyata girmeden önce 88 beden pantolon giyiyordum. Şimdi ise 58 beden giyiyorum. Kilo verme sürecim devam ediyor. Artık yediğime içtiğime çok daha dikkat ediyorum. Anladım ki insan sağlığının kıymetini, onu kaybedince çok daha iyi anlıyor. Eskiden günde 3 ekmek yerken, şu anda 1 ekmeği bile zor yiyorum. Günde 10 köfte yerken, şimdi ise 3 köfte ile doyuyorum. İyi ki de ailemi ve çevremdekileri dinlemeyerek bu ameliyatı oldum. Şimdi hem ailem hem de yakınlarım verdiğim kararın çok doğru olduğunu düşünüyorlar."

Günal, şuan Çerkezköy Belediyesi’nin kontrolündeki Tepe Piknik alanında temizlik görevlisi olarak çalıştığını ve sağlık durumunu iyi olduğunu ekledi.

DHA


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:21 Ağustos 2015Yayınlanma Tarihi:19 Ağustos 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.