Şifa deposu: Karayemiş

Karayemiş zengin antioksidan bileşenleri sayesinde birçok hastalığın oluşumunu ve gelişimini engelliyor. Fayda sağladıklarının başında ise kalp-damar hastalıkları, alzheimer, diyabet, doku ve cilt hastalıkları, kanser, ve romatizmal hastalıklar geliyor...

Daha çok ‘Taflan’ ismiyle bilinen karayemişin tespit edilmiş hiçbir zararlı etkisi faydaları ise şunlar;

- Vücutta hücre yenilenmesini sağlayarak, kanser ile savaşır.

-İnsülin görevi gördüğü için başta şeker hastalığı gibi birçok hastalığa iyi gelir.

-Karayemişten elde edilen antioksidanlar, vücudu oksidanların zararlı etkilerine karşı korur, alzheimer, diyabet, doku ve cilt hastalıklarına karşı fayda sağlar.

-Yenilen bir yemek tabağı dolusu karayemiş başta mide ülseri, bağırsak tembelliği olmak üzere sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir.

-Sabahtan aç karnına yenen 10 adet meyve hemoroide iyi gelir.

YAPRAKLARI DA ÇOK FAYDALI

Karayemişin yapraklarından elde edilen taflan suyu, öksürük dindirici olarak kullanılır. Tıpkı kiraza benzeyen meyveleri yaz mevsimi boyunca taze meyve olarak yenildiğinde taş düşürücü etkiye sahip. Karayemişin kurutulmuş meyvelerinin tohumlarıysa şeker hastalığına karşı kullanılarak şekerin dengede kalmasına yardımcı olur.

HÜRRİYET AİLE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:30 Ekim 2018Yayınlanma Tarihi:01 Mart 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.