Şiddet gören kadın konuşmuyor

Şiddet gören kadınların yüzde 80'ni şiddeti şikayet etmiyor.

Antalya Barosu Manavgat Temsilciliği Kadın Hakları Kurulu Sözcüsü Avukat Ömrüm Dilek Ersoy, şiddet gören kadınların yüzde 80'inin şiddeti adli mercilere şikayet etmediğini söyledi.

Avukat Ersoy, "Ülkemizde günlük şiddete bağlı 5 kadının öldüğü günleri yaşıyoruz. Ülkemizde bir vahim olan durumda şiddete uğrayan kadınların yüzde 80'ni adli makamlara başvurmuyor. 'Kol kırılır yen içinde kalır' deniliyor. 'Ailedir, erkektir kocadır döver de sever de' denilerek şiddet adliyeye intikal etmiyor. Cinayetler en son patlama noktası oluyor." dedi.

Avukatlar, 25 Kasım Kadına Karşı Şiddeti Önleme Günü'nde Manavgat Adliyesi Barosu'nda basın açıklaması yaptı. Kadına yönelik her türlü şiddeti kınayan avukatlar adına Antalya Barosu Manavgat Kadın Hakları Kurulu Sözcüsü Avukat Ömrüm Dilek Ersoy, basın açıklaması yaptı. Ersoy, 2015 yılının ilk 10 ayında ülke genelinde 236 kadının boşanmak istediği yada zorla evlenmek istemediği gerekçesi ile hunharca öldürüldüğünü söyledi.

Bunun yanı sıra 15 kadın ve kız çocuğuna tecavüz, 5 kadın ve kız çocuğunun zorla fuhuş yaptırıldığı, 6 kadın ve kız çocuğuna cinsel tacizde bulunma ile 29 kadınında şiddet uygulanmaya bağlı yaralandığını vurgulayan Ersoy, şöyle konuştu: "Öldürülen kadınlar arasında koruma altında bulunanlar hatta katili hakkında 3 defa koruma kararı çıkartılmış olan bile bulunmaktaydı. Maalesef ülkemizde kadına yönelik şiddet artarak devam ediyor. Üzülerek söyleyelim ki ülkemizde şiddete maruz kalan kadınların yüzde 80'ni şiddete uğradığını söylemiyor. Sorunların temelinde eşitlik problemi var. Kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin temelinde eğitim sisteminde bozukluk var. Tecavüz vakıaları sürekli artıyor. Adli makamlara baş vurmuyor."

Ersoy, kadın ve erkek arasındaki toplumsal cinsiyet eşitliği kamusal ve özel toplumun her alanında sağlanmadan kadına yönelik şiddetin ve katliamların önüne geçmenin mümkün olamayacağını sözlerine ekledi.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:28 Kasım 2015Yayınlanma Tarihi:26 Kasım 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.