SHMYO Radyolojik Uygulamalar Laboratuvarı Kuruldu

Üsküdar Üniversitesi, uygulamalı eğitim faaliyetlerini geliştirme adımlarına devam ediyor. Bu kapsamda SHMYO Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı bünyesinde ‘Radyolojik Uygulamalar Laboratuvarı’ kuruldu.

Radyoloji teknikeri adayları şimdi teorinin yanında öğrenciliğinde pratik yapma imkânı da buluyor.

Üsküdar Üniversitesi teorik eğitimin yanında pratiği de önemsiyor, mesleğinin profesyonellerini bu bağlamda yetiştiriyor.

Radyolojik uygulamalar laboratuvarında uygulama imkânı

NPİSTANBUL Beyin Hastanesi bünyesinde mevcut olan Radyolojik cihazların yanında, Çarşı Yerleşkesinde kurulan Radyolojik Uygulamalar Laboratuvarında yapılacak olan derslerde ise öğrenciler tam teçhizatlı ve X ışını açısından pasifleştirilmiş Röntgen ünitesinde teorik olarak elde ettikleri bilgileri uygulama imkânı bulacaklar.

Tekniker adayları pratik bilgilerle donatılıyor

Günümüzde radyoloji birimlerinin en fazla iş yükünü oluşturan ve radyolojik uygulamaların temeli kabul edilen Röntgen işlemlerini öğrenciliğinde uygulama fırsatı bulacak tekniker adayları, aynı zamanda mesleki yaşamlarına hazırlanırken pratik bilgiler ile de donanmış olacak.

Tekin: “Geliştirme adımlarına devam edeceğiz”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Ozan Tekin, bu imkâna sahip olan sayılı Üniversitelerden birisi olduklarını belirterek şu değerlendirmelerde bulundu: “Üsküdar Üniversitesinin sağlığın her alanında uygulamalı eğitime vermiş olduğu önemi göstermektedir. SHMYO bünyesinde önümüzdeki günlerde bu gibi uygulamaya dönük faaliyetleri geliştirme adımları atılmaya devam edecektir.”

 Üsküdar Haber Ajansı (ÜHA)


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:09 Mart 2019Yayınlanma Tarihi:08 Mart 2019

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.