Shakespeare'in kafatası çalınmış

Ölümünün 400’üncü yılında mezarında yapılan arkeolojik bir inceleme, ünlü yazar Shakespeare’in kafatasının çalınmış olabileceği iddiasını güçlendirdi.

İngiltere’nin Stratford-upon-Avon kentindeki Holy Trinity Kilisesi’nde bulunan ünlü yazar William Shakespeare’in mezarını yeraltına ulaşabilen güçlü lazerlerle tarayan Strafford Üniversitesi’nden arkeolog Kevin Colls, Channel 4’e yaptığı açıklamada “Mezarın baş kısmının yerinden oynatılmış olduğunu gözlemledik. Shakespeare’in kafatasının mezarından çalındığına dair bazı tarihi hikâyeler de var. Ben yazarın kafatasının Holy Trinity’de bulunmadığına ikna olmuş durumdayım” dedi.

1879 yılında Argosy isimli dergi, Shakespeare’in kafatasının yıllar önce 300 sterlinlik iddia uğruna Dr. Frank Chambers isimli adam tarafından çalındığını iddia eden bir haber yayınlamıştı. Bu iddia yıllar yılı tekrarlanmış ancak bilim dünyası tarafından hep asılsız bir dedikodu olarak görülmüştü.

BİRCE BORA / LONDRA

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:01 Nisan 2016Yayınlanma Tarihi:25 Mart 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.