Sevgisizlik depresyona neden oluyor

Depresyondaki insanlar geriye dönüp baktıklarında, küçükken sevgiden yoksun olduklarını görüyorlar.

Uzmanlar, çocukların, anne-babalarının sorunları olabileceğini göremediklerini belirterek, anne-babalarının bazı davranışlarının kendi hatalarından kaynaklandığını zannettiklerini söyledi. Uzmanlar, ilgi, korunma yaşantıların eksikliğinin depresyona neden olabileceğini ifade etti ve dünyadaki bütün insanların kendisini mutlu ya da mutsuz hissettiği ortak bazı durumlar olduğunu belirtti:

 "Mutluluk yaratan durumlar sevilmek ve istenmek, diğerlerine yakın olmak, kabul edilmek ve ait olmak, arkadaşlara sahip olmak, bir gruba ait olmak, diğerlerinin gözünde değerli olmak, takdir edilmek, beğenilmek, diğerlerine ve kendine çekici gelmek, bir statüye sahip olmak ve saygı görmek. Bunların tersi durumlar ise mutsuzluk yaratan durumlardır."

SOSYAL BAŞARI DUYGULARLA BAĞLANTILI

Beynin güzel hissettiren şeyleri isteyeceğini kaydeden uzmanlar, şunları vurguladı: "Bunu başaran insanlar sosyal olarak başarılı, diğerlerinin yapamadıklarını yapabilen insanlardır. Bu insanların hayatta kalma ve genlerini geleceğe aktarma ihtimalleri daha fazladır. Sosyal başarı bizim duygularımızla bağlantılıdır."

FORMSANTE


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:15 Aralık 2011Yayınlanma Tarihi:16 Aralık 2011

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.