Sevgiliniz yalancı aşık olmasın!

Sevimli ve baştan çıkarıcı görünürler. Rahatlıkla yalan söyleyip, takma isim kullanırlar.Dikkat! Sevgiliniz yalancı aşık olmasın!

Sevimli ve baştan çıkarıcı görünürler. Rahatlıkla yalan söyleyip, takma isim kullanırlar.Dikkat! Sevgiliniz yalancı aşık olmasın!

sevgiliSorumluluk almada güçlük çektikleri gibi karşısındaki kişiyi kullanmaktan da hiç çekinmezler. Maceraya düşkünlükleri ise karşısındaki kişiye cesaretliymiş görüntüsü verir. Kendinize çok yakın gördüğünüz, ileriye dönük planlar yapıp, birlikte yürümeye karar verdiğiniz kişi bu özellikleri taşıyorsa dikkat! Sevdiğiniz kişi yalanca bir âşık olabilir. İleride yıkım yaşamak istemiyorsanız uzmanların uyarılarına kulak verin! Erkek ya da bayan olsun, kişiler belirli bir olgunluğa geldikten sonra yaşamlarını birleştirecek, hayatlarını sürdürecek,  dürüst, anlayışlı, güvenebileceği, başını omuzuna yaslayabileceği bir kişi arar. Ancak bu çoğu zaman mümkün olmamakla birlikte, büyük umut ve hevesle başlayan çoğu aşk, daha emekleme döneminde hüsran ve acıyla sonuçlanabilmekte. Bir ilişkide acıyla birlikte yıkımı getiren en büyük gerekçelerden biri ise rol yapmada üstüne başka bir kişiyi daha tanımayan yalancı âşıklar. Çok güzel yazar ve oynarlar. Uzm. Psk. ZEHRA EROL Sevgililer gününü yaklaştığı bu günlerde yalancı âşık yıkımına karşı bireyleri uyaran Üsküdar Üniversitesi Feneryolu Polikliniği Uzman Klinik Psikoloğu Zehra Erol, bu kişilik yapısına ilişkin çok önemli ayrıntılar veriyor. Sizde sevdiğiniz, ileriye dönük birlikte planlar yaptığınız kişinin yalanıcı mı yoksa gerçekten sadık bir âşık mı olduğunu anlamak için Uzm. Psk. Zehra Erol’un uyarılarına kulak verin! Yalancı âşıkları, yaşamdan heyecan duymak, zevk almak ve istekleri yerine gelmesi için karşısındaki kişiyi kullanmaktan kaçınmayan kişiler olarak tanımlayan Erol, başlangıçta sevimli, baştan çıkarıcı görünen bu kişilerin insanlar arasında olmayı sevdikleri, karşısındaki kişiye de yalan söylemeyi göze alan kişiler olarak ifade ediyor. Yalancı âşıkların özelliklerini ise Erol şöyle sıralıyor.

YALANCI AŞIKLAR

- Kendi çıkarları için insanlara yalan söylerler. - İstediklerini elde etmek için yoğun çaba harcar ve övünürler. - Yapmak istedikleri için hemen harekete geçmesi ilk başlarda onun tutkulu bir âşık olduğunu düşündürse de zamanla öyle olmadıkları görülecektir. - Maceraya düşkünlükleri, cesareti kadınların ilgisini çeker, bunlar ilk başta kadınların dikkatini çeker, bunları erkeksi davranışlar olarak görürler. Ama ilişki uzandıkça dengesizlikler, kendi çıkarları için karşısındakini kandırma görülür. - Söylediği yalanla ilgili kendisinin mutlaka makul nedenleri vardır. - Bu kişiler ilişkiyle ilgili uzun vadeli plan yapma ve sorumluluk almada güçlükler görülür, çoğunlukla bağımlı kadınlarla ilişki kurarlar. Çünkü onlara dayanabilen, terk etmeyen kişiler daha ziyade bağımlı yapıda olan kadınlardır. - Vicdan azabı çekmedikleri içinde bu kişiler karşısındakine yalan söylediğinde ya da onu üzen davranışları yaptığında bunu tekrarlarlar. - Takma isim kullanır, kendilerini farklı biri gibi gösterebilirler. Bu şekilde karşısındaki kişiyle flört ya da arkadaşlık edebilirler. - Yalan söylemek konusunda ustalaşmışlardır, rahatlıkla yalan söyleyebilirler. - Maddi zorlukları varsa ekonomik anlamda güçlü bir bayana ona âşık olduğunu desteğine ihtiyaç duyduğunu rahatlıkla söyleyebilir. - Ekonomik kazanç sağladıktan sonrada gayet rahat bir şekilde ondan ayrılabilir. - Karşısındaki kişiyi etkilemek için onun hassasiyetlerini görüp ona göre yalanlar söyleyebilir. Üniversite mezunu olduğunu, ünlü birinin akrabası olduğunu, onu çok sevdiğini vb… - Yalanlar ortaya çıkınca da yalanını yalanla kapatmaya çalışır. - Yalanını kapatamayacaklarını anladıklarında, kontrol sağlayamadıklarında ya da bahanelerine karşısındakinin itibar etmediğini gördüklerinde bağırarak ya da kavga çıkartarak tepki gösterirler. Şaban Özdemir (NPGRUP)

Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:14 Şubat 2013

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.