Severek evlendim ama eşim çok ilgisiz

"Çok severek evlenmiş ama mutlu olamayan bir bayanım. Eşimde hiç ilgi yok, küfür var, ne yapsam yaranamıyorum"

Üsküdar Üniversitesi NPSUAM Feneryolu Polikliniği'nden Prof. Dr. Orhan Doğan, ruh sağlığınızla ilgili sorularınızı cevaplandırıyor…

DEPRESYONLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

TAKINTILARLA İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

KİŞİLİK BOZUKLUKLARI İLE İLGİLİ BİLGİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN...

ALKOL VE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

CİNSEL SAĞLIKLA İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİ İÇİN TIKLAYIN..

SORU Merhaba benim 1973 doğumlu ağabeyim ilkokul yıllarından beri rahatsız en son 7 sene önce beynine mitral attı doktorları beyninin iki tarafının da tıkandığını fazla yaşamayacağını söylediler. Obsesyon var ve her ilkbaharda bir takım şeylere takıyor ve saldırganlaşıyor evimizde huzur kalmadı polis de doktorlar da bir şey yapamıyor. CEVAP Beyne emboli atmasına veya herhangi bir nedenle beyin damarlarının tıkanmasına, bir başka beyin hastalığına bağlı olarak psikiyatrik belirtiler görülebilir. Bu belirtiler genel olarak psikotik veya depresif belirtilerdir. Belirtiler hangi tabloya uyuyorsa, ona yönelik tedavi uygulanır. Sizin ağabeyinizde özellikle ilkbaharda belirtilerin ortaya çıkması veya alevlenmesi organik nedene bağlı duygudurum bozukluğunu düşündürür (organik mani gibi). Durumu netleştirmek, doğru tanı ve doğru tedavi planlaması için öyküyü daha ayrıntılı bilmek, ağabeyinizin o dönemini görmek uygun olur. SORU Çok severek evlenmiş ama mutlu olamayan bir bayanım. Eşimde hiç ilgi yok, küfür var, ne yapsam yaranamıyorum. Çocuğum için devam ediyor evliliğim. Sevgiye ihtiyacım var. Birisinde buldum sandım yanlış bir şey olsa da. O uzakta olduğu için hep telefon ile görüşürdüm. Beni sevdiğini sandım. Ama beni duygusal anlamda kullandı. Çok mutsuzum. CEVAP İnsanlar günlük yaşamda olduğu gibi, eş seçimi ve evlilik kararında da hata yapabilir. Evlilik için bir tarafın çok sevmesi maalesef yetme, iki tarafın da sevmesi gerekir. Eşinize yaranmak için bir şey yapma yerine, doğru bildiğiniz şekilde ve doğal davranmak daha iyidir. Sevgi ihtiyacınızın olması da normaldir ve herkes için geçerlidir. Evlilik dışında sevgi aramak pek doğru değildir. Böyle durumlarda genellikle hata yapma olasılığı yüksektir. Evliliğiniz bitseydi, kimse buna bir şey demezdi. Bu tür yanlış kararlar sevgiye, evliliğe inancınızı da zayıflatır; uzun sürede sonuç daha olumsuz olur. Kendi olumlu özelliklerinizi ön plana çıkarmanız, hobiler edinmeniz, insan ilişkilerinizi artırmanız yararlı olur. SORU Panik atak depresiasyon yaşıyorum kalp krizi falan yok çevreye yabancılaşma var gibi tekrar anne olmak istiyorum şu an ilaç kullanıyorum. CEVAP Panik atağı birçok psikiyatrik bozuklukta görülebilir. Rahatsızlıklarınız için panik bozukluğu ve depresyon tanısı konmuş olabilir. Çevreye yabancılaşma olarak belirttiğiniz (depersonalizasyon) durum hem panik bozukluğunda, hem de depresyonda görülebilir. İlaçlar bu bozuklukların tedavisinde yardımcı olur. İlaç kullanırken hamilelik önerilmez, fakat rahatsızlıklarınız iyileşir ve ilaç bırakılırsa, doktorunuzun kontrolünde hamilelik planlanabilir.

SORU SORMAK İÇİN TIKLAYIN...

ÇOK SEVEREK EVLENDİM AMA EŞİM İLGİSİZ

EVLİLİKTEN KORKUYORUM

AŞIRI HASSASIM, HER ŞEYE AĞLIYORUM

EŞİMİ SEVİYORUM AMA AİLESİ RAHAT BIRAKMIYOR

MUTLU GİBİ GÖRÜLMEKTEN SIKILDIM

HAYATIMDA HİÇ SOĞAN YEMEDİM

EŞİM HER ŞEYDEN BENİ SORUMLU TUTUYOR

HER ŞEYİMİ KAYBEDECEK KORKUSU YAŞIYORUM

EŞİM SÜREKLİ KÜFÜR EDİYOR

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...3. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN..2. BÖLÜM

DİĞER SORU VE CEVAPLARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...1. BÖLÜM


Paylaş

Görüntülenme:
Yayınlanma Tarihi:26 Haziran 2012

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.