Servet teklif ediyor ama çalışacak kimse yok

Şaka değil gerçek... Şimdi size yıllık yaklaşık 788 bin TL maaş, üç ay tatil ve gece ile hafta sonu mesaisi olmayan bir iş teklif etsek, muhtemelen, düşünmeden kabul edersiniz.

Ancak Yeni Zelanda'nın cennet köşesi Kuzey Adası'nda yaşayan pratisyen hekim Alan Kenny, dört aydır bu şartlarda bir işte çalışacak kimseyi bulamıyor.

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre; Dr. Kenny, Tokoroa kasabasındaki kliniğinde yanında çalışacak ve iş yükünün sadece yarısını üstlenecek bir doktor bulmak için büyük çaba sarf ediyor. 61 yaşındaki hekim, dört aydır, geçen yıldan bu yana adeta 'patlayan' işlerinde kendisine yardım edecek bir doktor bulamadı. 

New Zealand Herald gazetesine konuşan Kenny, "Onlara gerçekten ama gerçekten harika bir gelir teklif ediyorum. İnanılmaz. Geçen yıl hastalarım çok arttı ve ne kadar çok hasta bakarsanız o kadar çok para kazanıyorsunuz. Ancak gün sonunda çok fazla oluyor" dedi.

KAFAMI DUVARLARA VURUYORUM

Hastalarının sadece yarısına bakacak birini bulmak konusundaki başarısızlığından ötürü hayal kırıklığı giderek artan ve şu sıralar 6 bin hastası olan Dr. Kenny, "İşimi seviyorum ve burada kalmak istiyorum ama doktorları ikna etmek için kafamı duvarlara vuruyorum" diye konuştu.

Yeni Zelanda’da bir pratisyen hekimin yıllık kazancının 60 ila 95 bin pound (250 bin ila 400 bin TL) olduğunu da belirtmekte fayda var.

DAILY MAIL


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:01 Mart 2016Yayınlanma Tarihi:23 Şubat 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.