Selfie yasaklanacak mı

AB'de selfie yasağı tartışması. Selfie yasaklanacak mı?

AB'de selfie yasağı tartışması. Selfie yasaklanacak mı?

selfieKent simgeleriyle ‘selfie’yi yasaklayan yasa tasarısı kabul edilirse, Paris’teki Eyfel Kulesi ve Roma’daki Aşıklar Çeşmesi gibi tarihi simgelerle fotoğraf çekilmek yasaklanacak. Avrupa Birliği, yeni yasa tasarısı ile kent simgeleriyle ‘selfie’ çektirilmesini yasaklamayı Gündeme aldı. Daha önce ABD, İngiltere ve Fransa’da turistik mekân ve müzelerde ‘selfie çubuğu’ yasaklanmıştı. Yeni tasarı, şu an ticari amaçlı fotoğrafları ve fotoğrafçıları kapsasa da turistlerin de bu yasaktan etkileneceği öngörülüyor. Yasak kapsamında selfie çekenler para veya hapis cezası ile karşı karşıya kalacak.

TELİF HAKKI İHLALİ

Kent simgeleri önünde fotoğraf çektirenlerin, bu kareleri sosyal medya aracılığıyla paylaşmasının hak ihlali olduğu ve telif hakkı sorunları yarattığı belirtiliyor. Eğer yasa uygulanırsa, Fransa’nın simgesi Eyfel Kulesi, İtalya’da Aşıklar Çeşmesi ve Londra’daki Big Ben Saat Kulesi’yle ticari amaçlı ‘selfie’ çektirmek yasaklanacak. AP milletvekili Julia Reda, “Fotoğraf çekme özgürlüğünü kısıtlamak milyonlarca AB vatandaşını telif hakkı sahipleriyle anlaşmazlığa düşürecektir” dedi. MİLLİYET

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:30 Haziran 2015Yayınlanma Tarihi:02 Temmuz 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.