Şekerlemenin mucize etkisi

Uykunuz geldi mi uyumalısınız. Aslında bu kadar basit bir çözümü olan bu durum.. Gün ortasında şekerleme yapmanın mucizeci etkisi var...

Acıkmak, tuvalete gitmek, susamak kadar doğal olan bu isteği yerine getirmenin vücudunuza olan olumlu etkilerine bakalım. Göz kapaklarımız ağırlaşıyor…

PERFORMANS ARTAR

Gün ortasında yapılacak küçük bir kestirme ile günün kalanındaki performansınızı arttırabilirsiniz. Her ne kadar toplum içinde yadırganmaya müsait bir durum da olsa göz kapaklarınız ağırlaşıyorsa kimseden çekinmeyin ve beyninize istediği rahatlamayı verin.

VÜCUT VE BEYİN GELİŞİMİ İÇİN İYİDİR

Özellikle çocukların gün ortasında uyuması vücut sağlığı için önemlidir. Bu dönemde alınan kaliteli uyku, beynin gelişimine yardımcı olur. Aynı şekilde yaş ilerledikçe de vücut kendini onarmak için sık sık uyuma isteğinde bulunur. Özellikle öğle yemeklerinden sonra gelen uyuma isteğine karşı koymamanızda fayda var.

KONSANTRASYONU ARTTIRIR

Kimseden çekinmediniz ve kısa bir uyku çektiniz. Günün kalan saatleri için çok değerli olan enerjinizi yenilediniz. Daha rahat ve kendinize güvenli olduğunuzu fark edeceksiniz. Uyumadan önce aklınıza takılan tüm problemler için kolaylıkla çözümler üretebildiğinizi göreceksiniz.

PROBLEM ÇÖZME YETENEĞİ HIZLANIR

Başarılı bir iş yaşamı için gerekli olan problemler karşısında sakin ve çözüm odaklı davranabilme yeteneğini geliştirebilmek için gün ortası uykularınızı atlamayın. Beyninizin yenilenmesine izin verin. Gün ortasında alınan kısa ama kaliteli uyku sayesinde o çok istediğiniz başarılı iş yaşamına kavuşabilirsiniz.

HÜRRİYET

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:15 Aralık 2017Yayınlanma Tarihi:02 Ağustos 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.