Şeker bant iyi günler diler

Bilim insanları, düzenli olarak kan şekerini ölçüp gerektiğinde ilaç enjekte eden yeni bir kol bandı geliştirdi. Bant, şeker hastalarını acılı iğneler ve kan testlerinden kurtarabilir.

Güney Kore Temel Bilim Enstitüsü bilim insanlarının geliştirdiği son teknoloji ürünü bir kol bandı, şeker hastalarının hayat kalitesini yükseltme konusunda büyük bir umut oldu.

Geliştirilen grafen kol bandı, düzenli olarak hastanın kan şekerini ölçüyor. Bununla da kalmayan bant, kandaki şeker oranı normalin üzerine çıktığında bunu belirleyerek minyatür iğneler yardımıyla hastaya acı vermeden metformin isimli diyabet ilacını enjekte ediyor ve değerleri normalde sabitliyor.

İNSÜLİN DE VEREBİLİR

Bant böylece insülin iğneleri ve kan testlerinin sonunu getirerek diyabet hastalarının yaşam kalitesini önemli oranda artırıyor. Kol bandı şimdilik sadece bir prototip ve yapılan deneylerde iki yetişkin erkeğin kan şekeri oranları başarıyla ölçüldü. Gelecekte bu kol bandını metforminin yanı sıra insülin verecek şekilde de geliştirebileceği belirtilen araştırma, Nature Nanotechnology isimli akademik dergide yayınlandı.

ŞOK DİYET DİYABETTE TEDAVİ Mİ?

İngiltere’deki Newcastle Üniversitesi bilim insanları da, 8 haftalık şok bir diyetin, Tip 2 diyabet hastalığının kalıcı olarak iyileşmesini sağlayabildiğini ortaya koydu. Araştırma kapsamında, aşırı kilolu ve Tip 2 diyabet hastası 30 deneğe günde 700 kalori ile sınırlı sıkı bir diyet uygulandı. Bu diyeti iki ay uygulayan denekler ortalama 14 kilo kaybetti ve 12’si diyabet hastalığından tamamen kurtuldu. Bulgular, Diabetes Care isimli akademik dergide yayımlandı.

HÜRRİYET


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:30 Mart 2016Yayınlanma Tarihi:23 Mart 2016

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.