Sarımsakla astıma takla!

Astım hastalığı sorun olmaktan çıkıyor. Doktor muayenesinin kaçınılmaz olduğunu belirten uzmanlar, bu rahatsızlıktan kurtulmak için sarımsak kürlerinin tüketilmesini öneriyor.

Astım hastalığı sorun olmaktan çıkıyor. Doktor muayenesinin kaçınılmaz olduğunu belirten uzmanlar, bu rahatsızlıktan kurtulmak için sarımsak kürlerinin tüketilmesini öneriyor.

sarimsakSarımsakla astıma takla! Nefes alma ve verme güçlüğüne neden olan solunum sistemi hastalığına astım deniliyor. Bu rahatsızlıkta sorun, nefes almada değil nefes vermede yaşanıyor. Astımın nedeni, genellikle birden fazla etkenin bir araya gelmesine bağlı oluşuyor. Bu rahatsızlıktan kurtulmak için "Doktor kontrolü şart" diyen uzmanlar ise bitkisel kürler öneriyor:

ŞİFALIKÜRLER * Yarım litre inek sütünün içine 10 adet soyulmuş sarımsak katın. Kaynattıktan sonra içine bir çorba kaşığı tereyağı ve bal ilave edin. Macun kıvamına gelene ve içindeki sarımsaklar ezilene kadar karıştırın. Her gün aç karnına iki tatlı kaşığı yiyin.

* 1.5 litre suyun içine, iri bir baş soyulmuş sarımsak, birer çorba kaşığı lavanta, ve gelincik çiçeği, yer sarımsağı, kekik, birer tutam maydanoz, nane ve dere otu ilave edin. Kaynattıktan sonra süzüp sabahları aç karnına için. * Bir litre suyun içine 100 gram ada soğanı ve 100 gram kekik tohumu katın. Kaynatıldıktan sonra günde bir çay fincanı için. * Sıcak bir tas et suyuna veya süte taze öksürük otunun sıkılmasıyla elde edilen özsuyundan iki veya üç çay kaşığı karıştırıp için. * Bir pipoyu dolduracak kadar kurutulmuş ve tütün gibi kıyılmış ada çayını için. * Lahananın geniş yapraklarını göğse ve sırta gelecek şekilde koyun. Sıcak tutacak şekilde giyinin ve uzanın. * Kahvaltıdan önce bir bardak kaynatılmış nane suyu için. * İyice yıkanmış bir adet küçük boy marulu arzuya göre limon eşliğinde yiyin. * Kabukları soyulmuş bir adet orta boy siyah turp rendeleyin. Elde edilen suyu bal eşliğinde için. * Bol miktarda havucu rendeleyin. Elde edilen suyuna yarım bardak kaynatılmış süt ilave edip için. Günde üç kez taze hazırlayıp kullanın. * Bir litre suyun içine bir tatlı kaşığı anason, dövülmüş hardal tohumu, kimyon, kişniş ve 250 gram çemen ile yarım kilo kuru inciri karıştırıp kaynatın. Kahvaltıdan önce bu karışımı sirke ilavesiyle bir çorba kaşığı tüketin. * Küçük bir baş soğan kıyıldıktan sonra üzerine 2 çorba kaşığı bal ilave edin. 12 saat bekletin ve günde üç kez birer çay kaşığı kullanın. * Bir adet limon sıkılıp, elde edilen suyuna bir çay kaşığı bal karıştırıp için. * Bir fincan kaynar suyun içine bir çay kaşığı sirke ve yarım çay kaşığı kimyon katın. Kısa bir süre sonra için. * Bir küçük kırmızı turp rendeleyin. Üzerine yarım limon sıkın. Bir gece buzdolabında bırakın. Ertesi sabah aç karnına ve yatmadan önce birer tatlı kaşığı yiyin. TAKVİM

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:24 Ocak 2015Yayınlanma Tarihi:29 Ocak 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.