Sağlıklı zayıflayın, üzülmeyin!

Ara öğünlerle sağlıklı bir şekilde zayıflamak mümkün.

Ara öğünlerle sağlıklı bir şekilde zayıflamak mümkün.

Günde 2-3 ara öğün metabolizma hızınızı artırarak kilo vermenize yardımcı olur. Hepimizin bildiği gibi ara öğünler sağlıklı beslenme ve kilo kontrol programları içerisinde çok önemli bir yere sahiptir. Ara öğünler aynı zamanda gereksiz atıştırmalarımızın önüne geçmemize yardımcı olur.

ARA ÖĞÜNLERDE NE TÜR BESİNLER TÜKETİLDİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

araogunzayiflamakAra öğün saatleri, ana yemeklerden sonra 2 - 3 saati geçmeyecek şekilde ayarlanmalıdır. Kendinize ayıracağınız 15 dakikalık lezzetli bir mola ile sağlıklı beslenmek adına bir adım atmış olursunuz.

ARA ÖĞÜNLERDE LİFLİ BESİNLER TERCİH EDİN Lifli besinlerin midede kalma süreleri fazla olduğundan, daha uzun süre tok tutarlar. Sağlıklı ve lifli atıştırmalıkları seçerseniz, aldığınız lif, vitamin ve mineral miktarını da artırmış olursunuz. Aynı zamanda sindirim sitemi ve bağırsak sağlığı için lifli besinleri tüketmek çok yararlıdır. Meyve ve sebzeler, tam tahıl ürünleri lifli besinlere örnektir.

ARA ÖĞÜNLERDE PORSİYON MİKTARINA DİKKAT EDİN Her öğünde olduğu gibi ara öğünlerde de porsiyon miktarlarına dikkat edilmeli. Harcanandan fazla alınan her enerji kilo almaya neden olur.

ARA ÖĞÜNLERDE TEK BAŞINA TATLI TÜKETMEYİN Tatlı ihtiyacınızı daha sağlıklı bir şekilde gidermek için tam tahıllı ekmeğe çikolata sürebilirsiniz. Böylece 1 kaşık çikolatayı geçmemiş olursunuz.

AZ YAĞLI / YAĞSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TERCİH EDİLMELİ Az yağlı/yağsız süt ürünlerinin daha düşük yağ ve kalori içermesi sayesinde fazla enerji alımınızı önlemiş ve kilo kontrolünü daha kolaylıkla sağlamış olursunuz Sağlıklı ara öğün alternatifleri • 3 kuru kayısı, 2 tam ceviz • 1 kutu az yağlı/yağsız yoğurt, 10 - 15 adet yaban mersini • 1 kutu az yağlı süt, 1 adet taze meyve • 2 adet grisini, 1 bardak ayran • 30 g nesfit, 125 ml az yağlı/yağsız süt • 1 dilim tam tahıllı, sürme çikolatalı ekmek • 1 - 2 dilim ekmek, 1 dilim beyaz peynir (az yağlı) •Light kaşarlı kepekli tost, söğüş sebze • 3 adet diyet bisküvi, 1 fincan light sütlü nescafe • Yarım yufkadan sebzeli yağsız gözleme, 1 bardak light ayran MAHMURE

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:26 Şubat 2015Yayınlanma Tarihi:03 Mart 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.