Rüyanızda bunları görüyorsanız...

Rüyalarda en sık karşılaşılan 11 durum.

Rüyalarda en sık karşılaşılan 11 durum.

Sınava Girmek Genel olarak mükemmeliyetçi kişilerin rüyalarında karşılaştıkları bir durum. Rüya kişiye her an tetikte olması gerektiğinin uyarısı niteliğinde. Özellikle yetişkinlerde kişinin kendini baskı altında hissedebileceği okul ve iş arasında bir bağ kurduğu ve bu nedenle işteki stresi simgelediği düşünülüyor. Sınava Girmek ruyaanlamGenel olarak mükemmeliyetçi kişilerin rüyalarında karşılaştıkları bir durum. Rüya kişiye her an tetikte olması gerektiğinin uyarısı niteliğinde. Özellikle yetişkinlerde kişinin kendini baskı altında hissedebileceği okul ve iş arasında bir bağ kurduğu ve bu nedenle işteki stresi simgelediği düşünülüyor.

ÖLMEK

Kimi uzmanların yorumu kişinin hayatında ortadan kaldırmak istediği bir ilişki, iş, kariyer planı ya da tümüyle geçmişi simgelediği yönünde. Öte yandan bu durumun kötüye yorulmak zorunda olmadığını düşünenler de var. Bu durum aslında kişinin yeni başlangıçlar ve girişimler için cesaret toplama ve heveslenme yöntemi olarak da nitelendirilebilir.

DÜŞEN DİŞ

Diş konusunda kabul gören tek bir açıklama mevcut değil. Dişi güç ve güvenin sembolü olarak niteleyen uzmanlar bu rüyayı gören kişinin karşılaştığı bazı durumlar sonucunda bir güç ve güven kaybı yaşadığına yoruyorlar. Öte yandan bu durumu bir ilişkinin biteceği konusunda kötüye işaret olarak niteleyenler de var. Son olarak da son derece Freudyen bir yaklaşımla kadınlar için damakta oluşan bu boşluğun bir temenni bir doyuma ulaşmayı simgelediği ve bu nedenle rüyayı gören kadının çocuk sahibi olmak istediği anlamı yükleniyor. Aynı mantıkla erkekler için ise cinsel dürtülere işaret ettiği düşünülüyor.

HAMİLE KALMAK

Farklı görüşler mevcut. Bazı uzmanlar kişinin hayatından bazı sorunlar yaşadığı görüşünde. Bazıları ise yaratıcı projelerin, kişinin aklında yeni yeni gelişmekte olan fikirlerin göstergesi olduğunu düşünüyor.

GEÇ KALMAK

Kişinin omzuna taşıyabileceğinden çok yükler aldığının, gereğinden fazla çalıştığı ya da yorulduğunun göstergesi. Bir uyarı olarak nitelendirilen bu durumun aslında vermek istediği mesaj tutulamayacak sözlerin verilmemesi gerektiği.

ALDATAN SEVGİLİ

Uzmanların yaptığı en temel uyarı bu durumun ciddiye alınması gereken bir kehanet olmadığı. Genel olarak partnerlerin başka bir konu ya da düşünce üzerine odaklandığı, çeşitli sebeplerden dolayı ayrı çokça zaman geçirdiği dönemlerde karşılaşılan bir durum. Öte yandan ilişkideki güven eksikliğinden kaynaklanabileceğini düşünen uzmanlar da yok değil.

DÜŞMEK

Uzmanlar bu durumu bilinçaltınızın kırmızı alarm vermesi olarak yorumluyor. Genellikle iş yerinde, ilişkisinde ya da hayatının herhangi bir başka alanında sıkıntılı bir dönemden geçenlerin kendilerini rüyalarında düşüyor olarak görmeleri de bundan.

BİR ÜNLÜYLE TANIŞMAK

Rüyada görülen ünlünün sahip olduğu yetenekler kişinin değer verdiği yetenekler olarak yorumlanıyor. Ayrıca kişinin başkaları tarafından tanınma ve bilinme ihtiyacının da bir göstergesi olduğu düşünülüyor.

OKULDA YA DA İŞTE ÇIPLAK KALMAK

Genel olarak kabul gören açıklama rüyayı gören kişinin hassas ve kaygılı bir dönemden geçtiği. Yeni başlangıçlar karşısında duyulan endişeler de buna dahil. Bu durumun en çok iş yerinde terfi alanlarda, yeni bir işe başlayanlarda ya da yeni bir yere taşınanlarda görülmesi de bunu kanıtlıyor.

UÇMAK

Kişinin hayatı akışına bırakması gerektiği ya da kontrolü dışında gelişen olaylarla karşılaştığının işareti olarak düşünülüyor.

KONTROLDEN ÇIKMIŞ BİR ARABAYI SÜRMEK

Kişinin hayatını herhangi bir alanında yeteri kadar kontrol ve söz sahibi olamadığının göstergesi olarak yorumlanıyor. Ayrıca bazı kötü alışkanlıkların devam etmesinden kaynaklı sorunlara da işaret ediyor. MAHMURE  

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:01 Eylül 2014Yayınlanma Tarihi:04 Eylül 2014

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.