Romanların sorunları çözülecek

Romanların sorunları rapor haline getiriliyor.

Romanların sorunları rapor haline getiriliyor. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından Romanların sorunları rapor haline getirilecek. romanlarBaşbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kudret Bülbül, Romanların sorunları hakkında bir rapor hazırlanacağını bildirdi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından (YTB) yapılan açıklamaya göre, Roman vatandaşların yaşadığı sorunlara ve maruz kaldıkları ayrımcılıklara karşı Başbakanlık eylem planı çerçevesinde YTB, Roman vatandaşların sorunlarını rapor haline getirecek. Kudret Bülbül, Edirne'de düzenlenen Roman Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, kurum olarak soydaş ve akraba topluluklara yönelik önemli çalışmalar yürüttüklerini anlattı. Balkanlar'da ve diğer bölgelerdeki Roman vatandaşların zaman zaman dışlandığını kaydeden Bülbül, Trakya Üniversitesi'nin katkısıyla hazırlanacak Roman raporunun hem Türkiye'de hem de Balkanlar'daki Romanların sorunlarına çözüm getireceğini dile getirdi.

Bülbül, uluslararası platformlara sunulacak raporun hazırlık sürecinde ekibin geniş tutulmasının ve Balkanlar'daki işbirlikçilerin artırılmasının önemine de dikkati çekti. BAROM TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI Öte yandan Balkan Romanları Birliği (BAROM) Edirne Temsilciliği, BAROM Başkanı ve Makedonya Devlet Bakanı Necdet Mustafa, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, YTB Başkanı Kudret Bülbül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un katılımıyla açıldı.

Açılışta konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bizim medeniyet anlayışımızda 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı var. Mazlum ve mağdurun yanında olma gibi bir medeniyet anlayışımız vardır. Güçlünün değil haklının yanında olma gibi bir duruşumuz vardır. Gerek Türkiye'deki ve gerek Balkanlar'daki tüm Roman kardeşlerimizin yarınlara daha çok umutla ve güvenle bakmaları açısından onların yanında olmaya bundan sonraki süreçte daha güçlü bir şekilde gayret edeceğiz" ifadelerini kullandı. Mustafa Şentop da BAROM'un hayırlı çalışmaların merkezi olmasını dileğinde bulunarak, "Emeği geçen herkese, destek veren herkese teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. Siyasi olarak anlayışımız; devleti, milletin devleti yapmaktır. Bu anlayışla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Böyle bir merkezin Trakya'da değil tüm Rumeli'de ve Balkanlar'daki tüm Roman kardeşlerimiz için önemli çalışmaların merkezi olmasını temenni ediyorum" dedi. A.A

Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:08 Haziran 2015Yayınlanma Tarihi:09 Haziran 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.