Robotlar insanların yerine mi geçecek?

Robotlar yerimizi mi alıyor? Robotlar insanların yerine mi geçecek?

Doğa Bilimleri Derneği Başkanı Altuğ Revnak Eti, Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke Nermin Tarhan Konferans Salonunda biyomühendislik öğrencileriyle buluştu. Genç Girişim kulübünün düzenlediği ‘İnovasyon, Biyomimetik ve Robotik’ konulu seminerde geleceğin mühendis adaylarına mesleki alanda önemli paylaşımlarda bulundu.

Bilimi daha anlaşılır anlatma iddiasıyla on yıl önce bu yolculuğa çıktığını belirten Altuğ Revnak Eti, henüz lise yıllarındayken fen bilgisi derslerinin nasıl anlatılırsa sıkıcı olmayacağını düşünmeye başladığını anlattı.

CANLI VE İNSAN HİÇBİR ZAMAN İLKEL OLMADI

İnsanların teknolojisi, deliller ışığında 100-200 bin yıl geri götürülürken, canlıların teknolojisinin 3.8 milyar yıl geri götürebileceğini belirten Eti, canlıların büyük teknolojiler barındırdığını ve pek çok ünlü markanın da aslında doğadan, canlılardan ilham alarak kendilerini geliştirdiğini ifade etti.

BİLGİYİ TAKLİT EDEN DÜNYAYI YÖNETİYOR

Biyo taraftaki bilgilerin, biyomühendisler için önemli bir ilham kaynağı olduğuna değinen Eti, evrenin özünde bilgi olduğunu ve o bilginin çok değerli, doğadaki mevcut bilgiyi taklit edenlerin de dünyayı ekonomik olarak yönetmeye başladığına değindi. Eti, kuantum fizikçilerine göre de evren, bir yazılım arka planına ve canlı da bir altyapı yazılımına sahip olduğunun altını çizdi.

YERİMİZİ ROBOTLAR ALACAK!

Teknolojinin insanların yerine geçmeye başladığını ve canlı organizmasını, böcekleri, mikroorganizmaları anlayabildikleri kadarıyla taklit ettiklerini anlatan Eti, önümüzdeki yıllarda robotların hücre içerisinde ameliyatlar yapabileceğini, kanser tedavilerinde de kullanılacağını belirtti.

BİLGİYİ ERKEN VERMEK ÖNEMLİ

Biyo dünyadan bilgileri erken vermek çok önemli diyen Eti, “Bilgileri ilkokul çağlarında paylaştıklarında öğrenciler proje yapmaya başlıyor, yaratıcılık o yaşlar ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.

HARİKA FİKİRLER HER YERDE!

Eti; "Biyomühendislerin sloganı budur; harika fikirler her yerde. Doğa bir okuldur. Milyarlarca canlıda sırlar var ve o sırları fark etmek aslında geçmişte binlerce yıl öncesinden anlatılmış olan tefekkür anlamına gelir. Derin düşünerek. Neyi? Yaratılmışları düşünüp bir şeyler öğreneceğiz. İlham kaynağı doğada." şeklinde açıklamalara da yer verdi.

 


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:16 Aralık 2017Yayınlanma Tarihi:15 Aralık 2017

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.