Robotlar Almanca öğretecek

Alman Bielefed Üniversitesi, insansı robotların dört-beş yaşındaki göçmen çocuklara Almanca öğretmek için kullanılıp kullanılamayacağını inceleyen bir araştrıma başlattı.

Almanya'da Bielefeld Üniversitesi'nin başlattığı araştırma projesinde, Fransa yapımı 60 santimetre büyüklüğündeki "Nao" adlı robotun, göçmen çocuklara dil öğretmek için kullanılıp kullanılamayacağı incelenecek. Proje, üç yıl boyunca devam edecek.

İnsanı andıran yüz hatlarına sahip robot Nao, bir tablet bilgisayar aracılığıyla programlanacak. Robotun, çocuğun sesini, dil seviyesini ve dil öğrenmedeki ilerlemesini tespit etmesi ve buna uygun alıştırmalarla karşılık vermesi öngörülüyor.

Böylelikle robotun dört-beş yaşındaki Almanca konuşma güçlüğü çeken çocukların dil becerisini geliştirmeye katkı sağlaması hedefleniyor.

Araştırmacılar, yeni projelerine ocak ayında başlayacak. "Nao"nun 1,5 yıl içinde kreşlerde kullanılmaya başlanması planlanıyor.

A.A


Paylaş

Görüntülenme:
Güncellenme Tarihi:26 Aralık 2015Yayınlanma Tarihi:22 Aralık 2015

© 2024e-Psikiyatri.com, bir NPGRUP sitesidir,
e-Psikiyatri.com bir NPGRUP sitesidir. Bu sitede verilen bilgiler, site ziyaretçilerinin/hastaların hekimleriyle mevcut ilişkilerini ikame etmek değil, desteklemek için tasarlanmıştır. Bu sitede yer alan bilgiler bir hekime danışmanın yerine geçmez. Tüm hakları saklıdır.